Millionstor momsgæld bag Bridemakonkurs

Det var Skat der væltede læsset og begærede Bridema konkurs i fredags. Skat har 23 millioner kroner tilgode hos Bridema.

På fredagens møde i Sø- og Handelsetten blev statens advokat, Kammeradvokaten udpeget som kurator for brokergiganten Bridema. Dommer Torben Kuld Hansen fra Sø- og Handelsretten i København siger til CRN, at det var SKAT, der anmodede om en konkurs af Bridema, så staten kunne få sit tilgodehavende på 23 millioner kroner fra virksomheden.

Beslutningen om at vælge Kammeradvokaten blev truffet efter en udsædvanlig anmodning fra ejer og direktør Dean Nielsen, Bridema, der ville have sin egen advokat til at rede trådene ud i den millionstore gæld og finde aktiver i Bridema til at betale SKAT og de øvrige kreditorer.

Et forslag, der blev afvist af dommer Torben Kuld Hansen, da ejers egen advokat naturligt vil tage mere hensyn til ejerne end til kreditorerne.

»Det er ikke hensigtsmæssigt at ejers advokat bliver kurator. Det siger vi altid nej til, for man skal ikke undersøge sig selv,« siger dommer Torben Kuld Hansen, Sø- og Handelsetten.

Direktør og medejer i Bridema, Dean Nielsen har tidligere været bestyrelsesmedlem i en række it-handelsselskaber ejet af hans mor Karen Thygesen med virksomheden CPU Data i spidsen. Virksomheder, der gik konkurs i 1990'erne.

Samtidig med Bridemas konkursdekretet er der usikkerhed om Bridemas søsterselskab, webbutikken Enavia.com. Ifølge CRN's kilder var der torsdag ingen ansatte til at tage i mod varer sendt til virksomheden. Samtidig er Enavias kundeservice i dag lukket og besvarer ikke opkald.

Bestyrelsemedlem i Enavia.com Erik Schou vil ikke kommentere lukningsrygterne og henviser til Enavia.coms adm. dirketør Dean Nielsen, der nægter at Enavia er ramt af konkurs.

Dean Nielsen vil ikke udtale sig til CRN om årsagen til Bridema konkursdekret, men siger, at han i den seneste tid har haft travlt med at redde virksomheden.

»Vi har haft en hektisk tid op til i fredags,« siger Dean Nielsen, Bridema, der i øvrigt ikke vil udtale sig til CRN om konkursen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere