Millioner at tjene på nyt dankort

Leverandører af dankort og betalingsterminaler kan se frem til at tjene millioner af kroner, når danskerne om få år får nye dankort baseret på mikrochips. Alene markedet for nye betalingsterminaler ventes at få en værdi på op til 800 millioner kroner, skriver avisen Computerworld.

Leverandører af dankort og betalingsterminaler går gyldne tider i møde, når butikker og borgere i løbet af få år skifter det gamle dankort med magnetstribe ud med et nyt baseret på mikrochips.

Alene markedet for nye dankort-terminaler anslås at få en værdi på op mod 800 millioner kroner, skriver avisen Computerworld fredag.

Også leverandører af selve kortet kan se frem til at få fyldt tegnebogen, når danskerne fra 2005 anskaffer sig et nyt chipkort-baseret dankort.

Teknologien er allerede udviklet, og leverandørerne venter blot på, at leverancen af det nye dankort sendes i licitation.

- Fra det øjeblik PBS og Dankort A/S fremlægger specifikationerne for det nye dankort, vil vi kunne have softwaren klar i løbet af nogle uger, siger Steen Rasmussen, direktør i S-card, der er en af de mulige leverandører af det nye dankort.

Hvem skal betale?

Slagsmålet om, hvem der skal betale for det nye dankort, er i fuld gang. Et lovforslag fremsat i april måned åbner for, at kortmodtagerne (detailhandlen) skal betale et gebyr på 50 øre per ekspedition til bankerne for at dække bankernes udgifter på 650 millioner kroner om året ved dankortet.

Men det vil detailhandlen ikke acceptere, da branchen mener, at betalinger med dankort i butikkerne har sparet bankerne for millioner af kroner. Eksempelvis har Dansk Supermarked godt og vel 69 millioner dankort-ekspeditioner om året.

- Det er klart, at vi dermed sparer bankerne for store beløb ved at lege bank for kunderne. Det er jo vores personale, der udfører arbejdet, siger informationschef i Dansk Supermarked, Poul Guldborg, til avisen Computerworld.

Tvivl om sikkerhed

Et af de vigtigste argumenter for at investere i et nyt chipkort-baseret dankort har været, at det er meget sværere at kopiere end det gamle kort med magnetstribe.

- Det er klart, at vi ikke kan udskifte alle terminaler i Danmark på en enkelt nat. Så vi er simpelthen nødt til at have en overgangsperiode, hvor begge teknologier er i brug. Det betyder jo desværre, at kortene stadig vil kunne kopieres, indtil infrastrukturen er på plads og kortet udelukkende er chipbaseret, siger direktør i Dankort A/S, Niels Neergaard til avisen Computerworld.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere