Dansk avis-software opruster i udlandet

Danske Banks ventureselskab har netop skudt nye midler ind i den nordjyske IT-virksomhed Saxotech, der udvikler software til avisproduktion. Saxotech skal bruge pengene til ny ekspansion i blandt andet USA.

Trods dårlig økonomi i store dele af medieindustrien, er der masser af optimisme hos Aalborg-virksomheden Saxotech, der udvikler software til avisproduktion.

Saxotech har netop fået 10 millioner kroner fra en af ejerne, Danske Venture Partners, og pengene skal bruges til ekspansion primært i USA, hvor Saxotech er en lille spiller på et meget stort marked.

- Vi er markedsleder i Skandinavien, men vil gerne fylde noget mere i USA. Blandt andet pønser vi på at købe et selskab derovre, siger Saxotechs direktør, Anders Christiansen.

I USA findes talrige mindre selskaber, der har specialiseret sig inden for forskellige nicher omkring avisproduktion.

Saxotech forventninger er især store til software, der gør det nemt at publicere artikler både på papir og online. En anden niche er software, der holder styr på abonnenterne og analyserer deres forbrug, herunder også på nettet.

Saxotech A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning56,044,4
Resultat af primær drift (EBIT)-4,0-24,4
Resultat før skat -3,8-24,7
Resultat7,6-26,3
Egenkapital22,714,8
Antal ansatte5767
Klar til Tyskland
Inden for de næste par år skal Saxotech ind på det tyske marked, der ifølge direktøren har stået i teknologisk dødvande i nogle år.

- Hvis vi kan samle management-ressourcer og investorpenge nok, vil det tyske marked helt klar være en lækkerbisken for os, siger Anders Christiansen.

Saxotech kom efter flere års underskud ud af 2002 med et overskud på 7,6 millioner kroner. Det skyldes dog alene aktivering af udskudt skat for 11,4 millioner kroner, men i år skal selskabet helst generere et rigtigt overskud, siger direktøren.

Målet er en vækst på næsten 40 procent i 2003, så omsætningen når op på 77 millioner kroner. Mange af kunderne er presset af faldende annonceindtægter, så kunderne efterspørger software, der kan føre til hurtige rationaliseringsgevinster.

Danske Banks ventureselskab, Danske Venture Partners, ejer nu 31 procent af aktierne i Saxotech. Blandt de andre investorer findes det internationale investeringshus Vertex Management med 23 procent af aktierne og Kommunernes Pensionsforsikring med 20 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere