Roxy Trading efterforskes for momssvindel

Sagen om røveri-ofret Roxy Trading i Roskilde bliver stadig mere kompleks. Firmaet er i forvejen under efterforskning for momssvindel og forsikringssvindel. Nu kan ejeren - en 24-årig brite - endvidere se frem til et civilt søgsmål om krænkelse af varemærker anlagt af Intel.

Ifølge Jyllands-Posten i dag opsnappede ToldSkat i forsommeren et parti CPU-kasser, hvor indholdet bestod af attrapper. CRN erfarer fra kilder med tæt kendskab til sagen, at køberen af attrapperne var ingen ringere Roxy Trading.

Roxy Trading fik i en sen nattetime i juli måned stjålet i alt 14 kasser CPUer til en samlet værdi af cirka 14 millioner kroner. På baggrund af en lang række mystiske forhold blev røveri-ofret selv målet for efterforskning, og ToldSkat blev inddraget efter stærk mistanke om, at Roxy Tradings speciale i virkeligheden var momskarruseller. Derudover arbejder politiet med en teori om, at røveriet var fingeret og et simpelt forsøg på at malke forsikringsselskabet.

I begyndelsen af august blev Roxy Trading erklæret konkurs med en gæld på 12 millioner kroner til ToldSkat.

Ifølge Jyllands-Posten overvejer man hos Intel at anlægge en retssag mod den eller dem, der har anbragt attrapperne i kasser med skiltet »Intel Inside« uden på.

Mens flere kilder i kanalen rappoterer om forekomsten af CPU-partier, der sælges så billigt, at de sandsynligvis har været gennem en momskarrusel, har kun meget få hørt om attrapperne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere