Autist-firma får IT Prisen 2008

IT Branchen har tildelt IT Prisen 2008 til iværksættervirksomheden Specialisterne, som er blevet verdenskendt for, at en stor del af deres medarbejdere lider af autisme.

IT-Prisen 2008 blev i går givet til iværksættervirksomheden Specia- listerne ApS, som er blevet kendt for kun at beskæftige autister, som arbejder med at kvalitetsikre software.

IT-Prisen, som blev indstiftet af IDG i 1991, uddeles af IT-Branchen i samarbejde med Computerworld.Prisen blev torsdag aften overrakt i går aftes på IT-Branchens årsmøde i Børsbygningen, København.

Priskomiteen skriver i sin motivation, grundlæggerne af Specialisterne, Thorkil Sonne, i helt usædvanlig grad sætter Danmark og den danske it-branches originalitet på verdenskortet.

»Specialisterne ApS fortæller enkelt og smukt den gode historie om it som konstruktiv motor til at ændre verden og forbedre menneskers situation. Historien om virksomheden vækker positive følelser, viser at it kan redde verden, og anviser nye veje til det, hele branchen sukker efter: at skaffe kvalificeret arbejdskraft,« hedder det blandt andet i motivationen.

Specialisterne har siden starten udviklet sig til en succesfuld virksomhed med to kontorer i Danmark, virksomhed under etablering i Skotland og virksomheder på vej i Sverige og Indien.

Grundlæggeren af Specialisterne, Thorkil Sonne, der selv er far til en søn, der er ramt af autisme, siger til CRN, at prisen er et højdepunkt i hans karriere.

»IT Prisen plejer at blive givet til milliardærer, og nu har vi som det første Social Firm fået prisen. Det er samtidig noget, der giver genlyd i hele den verden af autismebehandlere, pårørende og de personer med autisme,som vi arbejder med. Blandt unge med autisme vil prisen tænde et håb om, at de kan finde en plads på arbejdsmarkedet og i samfundet i øvrigt. Den plads har vi været med til at skabe og det betyder rigtigt meget. Samtidig håber jeg naturligvis, at prisen kan blive den nøgle, der kan åbne dørene til de rigtig store kunder,« siger Thorkil Sonne til CRN.

Blandt Specialisterne Aps' kunder finder man blandt andet KMD, Microsoft, Grundfos, SDC og mange andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere