Elgiganten vil åbne 25 varehuse i Sverige

Varehuskæde satser stort i Sverige. Danmark halter fortsat bagefter.

Elgiganten har ambitioner om mange flere varehus til deres nordiske kunder. I Sverige har kæden meddelt, at de vil åbne 25 nye varehuse inden for de næste tre til fem år. Det skal øge omsætningen 50 procent i de Sverige.

»Ved at gå åbne nye butikker øger vi vores markedspenetration og volumen væsentlig, hvilket skaber endnu bedre forudsætninger for at leve op til visionen om altid at tilbyde et bredt sortiment af de mest velkendte varemærker,« siger administrerende direktør Henrik Bjönnes for det svenske Elgiganten i en pressemeddelelse.

Kæden, der er ejet af den britiske detailgigant Dixon gennem det norske selskab Elkjøp har også planer for Danmark. Her vil direktør Stig Myklebust også øge antallet af butikker. Han har en plan om at åbne nye varehuse i 13 byer. I løbet af det sidste halvandet år, er det dog kun blevet til en enkelt i Vejle. Nu skal planerne dog tage fart.

»Vi har ansat en franchisechef, der skal udvikle franchisekonceptet og forhandler i øjeblikket med udlejere og franchisetagere,« siger Stig Myklebust, der er administrerende direktør hos Elgiganten i Danmark.

Der er i øjeblikket 58 svenske Elgiganter, mens der er 28 i Danmark. De nordiske butikker bliver forsynet fra et centrallager i smålandske Jönköping. Lageret er i øjeblikket ved at blive udbygget til i alt 93.000 kvadratmeter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere