Mærsk Data køber sig ind i Groupcare

Mærsk Data køber en del af aktierne i internetsuccesen Groupcare, og en Mærsk-direktør bliver formand for internetvirksomhedens bestyrelse. Aktiekøbet kommer samtidig med, at de to selskaber indleder et tæt samarbejde om at udvikle og sælge software til foreningsmarkedet.

Internetsuccesen Groupcare og Mærsk Data Organisator indleder nu et meget tæt samarbejde.

Samarbejdet medfører, at Mærsk Data køber en del af aktierne i den succesrige internetvirksomhed, der har formået at få kunderne til at betale for tjenester på nettet.

- Det er helt naturligt, at vi køber en del af Groupcare, og det er samtidig udtryk for, at begge selskaber dedikerer sig til fremtidens samarbejde, siger Olav Holst, der er direktør for Mærsk Data Organisator.

Ingen af firmaerne ønsker at oplyse, hvor stor en del af aktierne i Groupcare Mærsk Data kommer til at kontrollere, men siger, at det er mindre end 51 procent og mere end 15 procent.

Virksomhederne ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange penge Mærsk Data har betalt for aktierne.

Sideløbende med købet af aktierne har Olav Holst indtaget formandsstolen i internetvirksomhedens bestyrelse, mens Groupcares administrerende direktør og medstifter, Esben Elmøe, har forladt den.

Tæt samarbejde om software

Mærsk Datas indkøb af Groupcare-aktier kommer i forbindelse med en ny aftale, hvor de to firmaer primært vil samarbejde om at udvikle software til foreningslivet i Danmark.

- Vi har fundet ud af, at vores produkter supplerer hinanden utroligt godt. Samarbejdsaftalen med Groupcare indebærer, at vi kan integrere virksomhedens produkter i Mærsk Data Organisators produktstrategi, siger Olav Holst.

- Det giver Groupcare og Mærsk Data mulighed for at yde bedre service til vores medlemmer og realiserer visioner om den digitale medlemsorganistion, siger han.

Den administrerende direktør for Groupcare, Esben Elmøe, er også begejstret for samarbejdet med Mærsk Data.

- Samarbejdsaftalen betyder, at vi kan få øget adgang til nye salgskanaler og dermed nye kunder. Vi ser frem til at udvikle flere produkter i samarbejde med Mærsk Data, der henvender sig specifikt til foreningsmarkedet, siger Esben Elmøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere