Omsætningsvækst hos Office line

Omsætningen er steget men overkuddet faldet hos norske Office line både på koncernplan og i Danmark.. I første kvartal i år havde Office line-koncernen en omsætning på 90 millioner kroner mod 84 millioner kroner i tilsvarende periode sidste år. Overskuddet blev på 1,4 millioner kroner mod 2,4 millioner kroner sidste år.

I Danmark var omsætningen i første kvartal på 25 millioner kroner mod 24 millioner kroner i samme periode sidste år. Overskuddet faldt fra 365 tusinde kroner til 188 tusinde kroner.

»Der er ingen tvivl om, at det hænger sammen med at Apple først i januar satte priserne voldsomt ned. For antallet af solgte enheder er steget mere end omsætningen. Men samtidig med at vi tjener mindre pr. enhed, har vi de samme omkostninger på transportsiden. Vi skal derfor løbe hurtigere for at tjene pengene,« siger Jerrik Bagger Sørensen, der er direktør for Office line i Danmark

Han forventer sig dog meget af næste version af Apples styresystem OS X, der går under navnet tiger.

»Den har vi ventet på i spænding. Det kommer til at give et øget softwaresalg,« siger Bagger Sørensen.

I det kommende kvartal regner Bagger Sørensen også et øget salg af iPod. Især har han gode forventninger til det kommende konfirmationssalg.

Det er dog ikke på iPod, at de store fortjenester skal hentes hjem. Det er på servicesalget. Bagger Sørensen er dog alligevel godt tilfreds.

»Salget af iPod er - isoleret set - godt for omsætningen, men salget af disse produkter giver ikke øget servicesalg og bidrager derfor ikke lige så meget til indtjeningen som andre produkter. Til gengæld øger det opmærksomheden på Apples produkter,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere