Statslig indkøbsaftale presser omsætningen i bund

Opdateret: Statslige institutioner har kun købt for 69 millioner kroner på seks måneder.

I årets første tre måneder blev der solgt for 32 millioner kroner på statens indkøbsaftale for pc´er. Med salgstallene for forårskvartalet, er der i første halvår blevet handlet for i alt 69 millioner kroner.

Det er kun en brøkdel af det forventede i den oprindelige aftale. Med den nuværende udvikling vil der i løbet af hele 2007 blive solgt for i alt 140 millioner kroner på rammeaftalen. Det beløb er langt fra det forventede årlige salg på rammeaftalen på mellem 275 og 350 millioner kroner.

Kontorchef Martin Præstegaard fra Finansministeriet oplyser, at de statslige institutioner tilknyttet indkøbsaftalen køber det forventede antal computere, som forudsat i rammeaftalen med mindre udsving.

Når der alligevel er blevet købt for et mindre beløb end forventet skyldes det de store rabatter man har fået forhandlet sig frem til.
»Hvis der bliver købt ind for et mindre beløb end forventet skyldes det hovedsalgeligt, de store prisnedslag staten har opnået igennem sine udbud og ved brug af e-auktioner. Det er vores vurdering, at vi køber nogenlunde det forventede antal enheder,« siger Martin Præstegaard, Finansministeriet.

Topnordics salgschef Carsten Ritzau, der har solgt en stor del af statens it-indkøb i 2007 kan ikke umiddelbart svare, om statens har købt det forventede antal enheder på rammeaftalen, men forklarer, at en del af forklaringen er de lave priser man har vundet de enkelte indkøbsrunder på.

»Vores priser er knivskarpe,« siger Carsten Ritzau, Topnordic.

Han regner med at sælge it til staten for 500 millioner kroner i den nye rammeaftales tre løbeår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere