Kunderne strømmer til Sonofon

Discount-teleselskaberne sender tusindvis af kunder ind i Sonofons kartoteker. Det hjalp selskabet til at øge såvel omsætning som driftsoverskuddet i årets første kvartal. Konkurrencen er imidlertid skærpet dramatisk, siger direktøren.

I en tid, da alle taler om discount-teleselskaber, forstår Danmarks næststørste mobilselskab, Sonofon, stadig at tiltrække kunder.

Alene i årets første tre måneder kom der 102.000 nye kunder ind i Sonofons kartotek, så selskabet nu i alt betjener knap 1,4 millioner kunder.

To ud af tre nye kunder har imidlertid slet ikke henvendt sig til Sonofon, men benytter et af de discount-selskaber, der lejer sig ind på Sonofons mobilnet.

Det gælder blandt andre Debitel, CBB Mobil og Tele2.

- En kunde er en kunde, bemærker Sonofons administrerende direktør, Ulrik Bülow, og glæder sig over, at Sonofon selv skaffer en tredjedel af de nye kunder. Her trækker erhvervsmarkedet det store læs, uden at direktøren dog vil sætte tal på.

Barsk konkurrence

Sonofon fortsatte derfor væksten i omsætningen, der endte på godt en milliard kroner og dermed er 14 procent højere end i første kvartal 2002.

Selskabet, der ejes af norske Telenor og amerikanske Bellsouth, oplyser ikke om overskud i kvartalsregnskaberne, men driftsresultatet før finansielle poster, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) blev 277 millioner kroner, hvilket er ni procent højere end i samme kvartal sidste år.

Ulrik Bülow lægger dog ikke skjul på, at det klimaet i telebranchen er barskt i øjeblikket:

- Konkurrencen på det danske telemarked er skærpet dramatisk, og kravene til os er ikke blevet mindre i 2003, siger han.

Han forventer alligevel at fastholde den pæne vækst i driftsresultatet i de kommende kvartaler, ikke mindst på grund af de mange nye kunder.

Hidtil har Sonofons budskab været, at man ville holde sig langt væk fra selv at oprette discount-løsninger til kunderne, medmindre kunderne tvinger selskabet til det, og det synspunkt er der ikke ændret på, siger Ulrik Bülow.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere