Artikel top billede

Nordea skal betale 25 millioner til Bridemas konkursbo

Den fire år gamle konkurs i brokeren Bridema kan munde ud i en tocifret millionregning til Nordea.

En dom i Østre Landsret i sidste uge har afgjort en strid mellem konkursboet efter brokeren Bridema og Nordea. Efter dommen står banken nu til at skulle betale godt 25 millioner kroner tilbage til boet. Det oplyser advokat Rune Derno fra kammeradvokaten til CRN.

»Vi har fået medhold i vores krav om tilbagebetaling af godt 19 millioner kroner, og med renter og sagsomkostninger løber regningen til Nordea nu op i et sted mellem 25 og 26 millioner kroner,« siger Rune Derno.

Stridens kerne er et virksomhedspant i Bridema, som Nordea fik et halvt år før brokerens konkurs i april 2007. Efter krakket kunne Nordea trække et større millionbeløb ud af konkursboet for næsen af en række andre kreditorer, som blandt andet omfatter Skat.

Allerede for et år siden fastslog landsretten, at pantet var ulovligt, fordi både ledelsen i Bridema og Nordea var klar over, at Bridema på det tidspunkt for pantudstedelsen var insolvent og på vej mod en konkurs, og med sidste uges dom har landsretten altså nu sat tal på, hvor mange penge Nordea skal levere tilbage til konkursboet.

Nordea har endnu ikke taget stilling til, om man vil anke sagen til Højesteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere