Dataxperten sortlistet af Forbrugerklagenævn

Webbutik havde fejl i deres prisdatabase. Nu hænger de på kundeaftalen, siger klagenævn.

Dataxperten i Frederikshavn er kommet på Forbrugerklagenævnets sorte liste over butikker, der ikke følger forbrugerreglerne. Nævnet har netop offentliggjort en afgørelse, hvor Dataxperten skal erstatte kundes ekstra udgift ved at købe en tilsvarende computer hos en anden forhandler.

Den afgørelse er direktør Svend Erik Fuglsang for Dataxperten ikke tilfreds med. Han forklarer, at en åbenlys fejl i indlæsning af prisdatabasen i Dataxpertens webbutik ikke skal forpligte ham til at sælge til den lave pris. Han havde nemlig annulleret en tidligere fremsendt ordrebekræftelse, da han to dage efter sendte direktøren en e-mail til kunden. Det var slet ikke muligt at købe den pågældende maskine. Og slet ikke til den pris, skrev direktøren.

Efter nogle telefonsamtaler mellem forhandler og kunde, købte kunden ti dage senere en tilsvarende computer hos en anden forhandler, men til en pris, der lå 2.901 kroner over Dataxpertens pris.

Den solgte computer var en LG P1 bærbar pc, som var annonceret til 12.099 kroner. En pris, der tydeligvis var for lav, da kunden i marts 2006 bestilte den på Dataxpertens hjemmeside, siger direktøren. Han fortæller, at kunden arbejde med it til daglig og allerede fra starten var meget håndfast på sine rettigheder. Kunden må derfor have vidst, at prisen var for lav.

Det var Klagenævnet ikke enig i. De skriver i afgørelsen, at det ikke kan bevises, at kunden har været i ond tro, og vidst, at prisen var for lav.

En forkert afgørelse, siger Svend Erik Fuglsang. Når Dataxperten netop havde annulleret ordren så hurtigt, er det ikke retfærdigt, at han skal straffes, siger han.

»Det er forfærdeligt, at man bliver lynchet for en fejl, man retter med det samme,« siger Dataxpert-direktøren.

Han vi nu have større ekspertise til at afgøre it-klagesagerne.

»Forbrugerklagenævnet har ikke forstand på it-branchen. Det er latterligt, hvis de tror, vi har en avance på 30-40 procent. Det er der ingen forhandler, der har. Jeg har typisk en avance på 750-1.000 kroner på sådan en bærbar,« siger Sven Erik Fuglsang.

Sammen med afgørelsen har nævnet pålagt Dataxperten at betale 4.700 kroner i sagsomkostninger. Det vil Svend Erik Fuglsang dog ikke finde sig i. Han mener, at Forbrugeklagenævnet ikke er deres penge værd.

»Forbrugerklagenævnet er nødt til at dømme ud fra det, der er normalt i branchen. Jeg vil ikke betale for det makværk, de har lavet. Hvis Forbrugerklagenævnet skal være dømmende, skal de gøre deres arbejde bedre,« siger Svend Erik Fuglsang, Dataxperten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere