Netkoncept i bitter strid om leasingaftaler

Netkoncept henvendte sig torsdag i sidste uge til retten i Lyngby, for at få nedlagt et forgedforbud mod leasingselskabet Leasit.

Finansieringsselskabet LeasIT har solgt en række kopiaftaler til Kyocera Mita. Aftalerne stammer fra det gamle Netkoncept. Dermed står det nye Netkoncept til at miste en stor del af indtjeningen.

Striden bunder i, hvem der har retten til en række lukrative kopiaftaler, som LeasIT finansierede for det gamle Netkoncept. Der er tale om cirka 100 kunder, som blev serviceret af Netkoncept.

Da Netkoncept gik konkurs blev aktiviteterne i selskabet købt ud af JMI Invest med Asger Jensby i spidsen.

Efter rekonstruktionen af Netkoncept forhandlede LeasIT med Netkoncept om den fremtidige aftale. Det endte ifølge Asger Jensby med, at de to virksomheder udsendte et brev i fællesksab, hvor det fremgik, at samarbejdet fortsatte som altid. LeasIT skulle stå for finansieringen og Netkoncept skulle stå for servicen.

Torsdag den 27.august meddelte LeasIT de 100 kunder, at virksomheden havde overdraget serviceaftalerne til Kyocera Mita per 1. september.

»Vi betalte ti millioner i goodwill ved overtagelsen. Vi mener helt klart, at vi købte kunderne med i den forbindelse. Så det her er et konkret forsøg på at stjæle 100 kunder fra Netkoncept« forklarer Asger Jensby til CRN.

Ifølge Jensby hørte Netkoncept kun om handlen med Kyocera Mita fordi nogle kunder henvendte sig til selskabet.

»Vi har fået utrolig mange henvendelser fra kunder, der er bekymret for, hvad der sker nu,« siger Asger Jensby.

Hos Kyocera Mita undrer direktør Claus Hjelmgaard sig over, hvem Netkoncept har talt med.

Beskyldningen om tyveri af kunder afvises blankt hos LeasIT.

»Vi har i flere år købt kontrakter af det gamle Netkoncept. Så vi ejer kunderne og er kontraktlig forpligtet til at sørge for finansiering og service til kunderne,« udtaler LeasITs administrerende direktør Jan Frederiksen.

Samtidig fastholder han, at LeasIT sagtens kan klare serviceringen af kunderne.

De to direktører står lige nu stejlt på deres krav. Ifølge Asger Jensby er der ingen tvivl om, at kunderne tilhører Netkoncept. Hvad angår kontrakterne, så tilbød JMI Invest at købe dem af LeasIT kort efter overtagelsen af aktiviteterne i Netkoncept. Asger Jensby var klar til at lægge 70 millioner kroner på bordet for at købe LeasIT ud, men finansieringsselskabet krævede et trecifret millionbeløb for at slippe kontrakterne.

Den handel kender LeasITs direktør til gengæld ikke noget til.

»Det er helt nyt for mig,« siger Jan Frederiksen.

Fogederetten i Lyngby er gået i gang med at behandle sagen, men der kan godt gå 14 dage, inden der falder en afgørelse.

Imens er Kyocera Mita gået i gang med at kontakte kunderne. Ifølge kilder i branchen har Kyocera Mita iværksat en canvas rundringning.

Asger Jensby er udmærket klar over, at Netkoncept risikerer at miste mange penge, mens virksomheden venter på fogedrettens afgørelse. Ifølge CRNs kilder tjener Netkoncepts Digital Center omkring to til tre millioner kroner om måneden på kopiaftaler.

»Hvis vi får et tab, så har vi tænkt os at søge erstatning hos LeasIT. Lige nu skal vi have en god gammeldags retssag. Og det er ærgeligt fordi det er kunderne, der er taget som gidsler,« lyder det fra Asger Jensby.

Netkoncept har tænkt sig at fortsætte med at servicere de 100 kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere