Udrensning i Netkoncept

Dagen før Topnordic meddelte, at man købte Netkoncept Advisors blev seks medarbejdere med en fortid hos netop Topnordic fyret. Fyringerne kom trods løfter om at tage hensyn til de ansatte. Hykleri, siger en af de fyrede.

Topnordics opkøb af Netkoncept Advisors fra JMI Invest har udløst en bølge af fyringer. Dagen før offentliggørelsen af opkøbet blev i alt otte ansatte i Netkoncept Advisors fritstillet med omgående virkning. Seks af de fyrede er sælgere og konsulenter, som tidligere har været ansat i netop Topnordic.

Flere kilder vurderer over for CRN, at fyringerne reelt er en udrensning af gamle kendinge hos Topnordic. En del af de fyrede har nemlig tidligere oplevet, at deres arbejdsplads blev opkøbt af Topnordic og nogle har i den forbindelse efterfølgende søgt væk på grund af utilfredshed med arbejdsforholdene og kulturen i forhandlergiganten.

Jesper Weng fra JMI Invest har siddet med ved salgsforhandlingerne med Topnordic. Han bekræfter, at en række medarbejdere er blevet fritstillet, men han afviser, at der er tale om en målrettet udrensning.

»Udrensning er et meget dårligt ordvalg. Der er tale om nogle folk, der tidligere har forladt Topnordic, og på den baggrund er det vel meget rimeligt, at man ikke ønsker de folk tilbage. Vi synes i bund og grund, at det er foregået på en ordentligt måde,« siger Jesper Weng, som dog erkender, at informationen i forbindelse med afskedigelserne ikke kan været fyldestgørende, hvilket han forklarer med hensynet til fondsbørsreglerne.

Jesper Weng understreger samtidig, at der mellem JMI Invest og Topnordic har været en fælles forståelse af, at der skulle tages stort hensyn til de ansatte.

»Jeg har oplevet stor respekt for de ansatte helt ned på individniveau, og forarbejdet fra Topnordics side bærer præg af stor forståelse for, at man via købet af Netkoncept Advisors med et slag får en række af de bedste infrastruktur-konsulenter under sine vinger,« siger Jesper Weng til CRN.

En af de afskedigede, som ønsker at være anonym, betegner Netkoncept og Topnordics optræden som »hykleri«.

»Der er ganske rigtigt kigget på folk på individniveau. De fleste af de fyrede er jo tidligere Topnordic-folk, hvoraf en del bevidst har søgt væk,« lyder den syrlige kommentar.

»Forløbet har været fornuftigt, lige indtil det viser sig, hvem køberen var, og jeg synes det stemmer dårligt med de udmeldinger, som Asger Jensby tidligere er kommet med. Der har ikke været hold i de løfter, som er blevet givet ved informationsmøder tidligere i forløbet,« siger den anonyme medarbejder.

Da CRN i går spurgte Topnordics administrerende direktør Peter Trans, om han frygtede opsigelser eller uro blandt Netkoncept-konsulenterne var meldingen, at han »ikke håbede, at der ville blive problemer med at fastholde de ny kolleger«.

»Medarbejderne har jo ikke selv valgt os som deres nye arbejdsgiver, men vi vil gøre, hvad vi kan for fortsat at være en god og spændende arbejdsplads,« siger Peter Trans.

Den nu forhenværende ejer af Netkoncept Advisors, Asger Jensby, har tidligere sagt til CRN, at han lagde stor vægt på, at salget af Netkoncept ikke måtte ramme de ansatte.

»Jeg er meget optaget af, at de nye ejere af de forskellige dele af Netkoncept bliver en god ejer for de mennesker, der arbejder derude,« sagde Asger Jensby til CRN i sidste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere