It skaber vækst og bedre miljø

It skal skabe økonomisk vækst og hjælpe med at tackle dagens store udfordringer, lyder det fra verdenskongressen om it.

Verdenskongressen om it (WCIT) i Amsterdam sluttede i denne uge med vedtagelsen af en deklaration, med overskriften ”Digital Road to Recovery”, der indeholder en række forslag til, hvordan it kan bruges til at stimulere den økonomiske vækst og løse udfordringer inden for sundhed, velfærd og klima.

WCIT holdes hvert andet år og samler flere tusinde topledere, politikere og forskere til debat om, hvordan it kan skabe vækst og udvikling. Denne gang var op mod 2.000 deltagere mødt op i Amsterdam, hvor grøn teknologi og sundheds-it var blandt hovedtemaerne.

Hele deklarationen kan læses på nettet, hvor der også er oprettet et Action Forum med konkrete forslag til initiativer omkring, hvordan it kan medvirke til at reducere co2-emissioner eller forbedre livskvaliteten rundt omkring i verden.

Blandt talerne på kongressen var Intel-chef Paul Otellini, der understregede sin tro på, at innovation og investeringer i it vil fremskynde og forbedre det økonomiske opsving og beskæftigelsen på verdensplan.

Han fortalte også om initiativet 2010 Intel Challenge, der skal tiltrække de bedste universitetsstuderende inden for forskning og teknologi og finansiere deres start-up virksomheder.

Intel forventer at konkurrencen vil modtage mere end 10.000 forslag til forretningsplaner over de næste tre år, og de skal dyste om en samlet præmiesum på 150.000 dollar.

Den næste verdenskongres om it holdes i 2012 i canadiske Montreal, og i 2014 er det Guadalajara i Mexico, der er værtsby for WCIT.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere