Artikel top billede

FDIH: Nets gebyrer malker e-butikker

E-butikker betaler op til ti gange mere i gebyr for at modtage dankort-betalinger end fysiske butikker, viser beregning fra FDIH.

9748 kroner. Så meget må en dansk e-butik årligt slippe til bankernes betalingsselskab Nets - det tidligere PBS - for at modtage 4.999 dankortbetalinger. Fysiske butikker kan nøjes med at betale 975 kroner. Det har FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel regnet sig frem til med udgangspunkt i Nets prisliste.

»Det er på høje tid, at der sker en reduktion i gebyrerne pr. betaling, når der i dag er over 100 gange flere betalinger årligt end i år 2000, som var det første hele år med Dankortbetalinger på nettet. E-handel og betalinger med Dankort på nettet har udviklet sig eksplosivt, så FDIH ønsker en ny og tidssvarende gebyraftale hurtigst muligt,« siger Annette Falberg, direktør i FDIH.

Siden dankortbetalinger på nettet så dagens lys i april 1999 har prisstrukturen stort set været uændret. Ideen var, at gebyrerne skulle dække drift og indtjening samt udviklingsomkostninger.

»De gamle udviklingsomkostninger er dækket, og aftalen er urimelig set i lyset af den eksplosive udvikling i antal dankortbetalinger på nettet. I dag oplever e-butikker med mange transaktioner at være økonomisk malkekvæg for Nets, hvor gebyrerne for Dankort på nettet giver Nets en indtægt på op mod 100 mio. kr. i 2011,« hævder Annette Falberg.

»Vi har derfor gjort Konkurrencestyrelsen opmærksom på gebyrforholdene, ligesom vi har taget kontakt til Nets for at få gang i en drøftelse om en ny gebyraftale. Vi forventer en gebyraftale med udgangspunkt i e-handlens vilkår, som de er i dag.«

Konkurrencestyrelsen har meddelt FDIH, at de vil se på problemet ved næste gennemgang af kortmarkedet i foråret 2011.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere