55 millioner i minus til Scribona Danmark i 2005

Scribona koncernens kom ud med et underskud for 2005. Både Norge og Sverige giver pæne overskud, men Danmark trækker det samlede resultat ned i det røde felt.

Årsresultatet for 2005 blev på minus syv millioner svenske kroner for hele Scribona koncernen. Et tal som den svenske koncerndirektør vil vende til et overskud på 100 millioner i det kommende år.

Både Norge og Sverige gav Scribona fornuftige overskud på henholdsvis 41 og 28 millioner svenske kroner. Problembarnet Danmark kæmper dog stadig en hård kamp. Underskuddet for 2005 blev på 69 millioner svenske kroner, svarende til 55,36 millioner danske kroner.

Ifølge koncerndirektøren bunder problemerne på det danske marked delvist i de ændringer, der er sket i administrationen i Danmark. Vigtigst er dog selve markedsforholdene i Danmark.

»Det danske marked er ikke godt. Der er simpelthen for mange distributører, og det betyder, at marginerne på indtjening er for lave. Der er brug for en konsolidering i det danske marked,« siger Tom Ekevall Larsen.

Hvordan konsolideringen kommer til at foregå, og hvilken rolle Scribona vil spille, har koncerndirektøren dog ingen kommentarer til.

Tom Ekevall Larsen har dog hørt om det ultimatum, som den danske afdeling har fået stillet af aktionærerne.

»Jeg ser ikke en lukning af Scribona Danmark som en løsning. Mit mål er at opbygge en stærkere distributør på det nordiske marked og Danmark er helt klart en del af den plan,« siger Tom Ekevall Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere