Mobilen afslører om du har tid

Tryk et par gange på mobiltelefonen og vis hele omverdenen, om du sidder i møde, er på rejse eller netop sad og savnede en at spille med over nettet. Med en branchestandard skal teknologien udbredes hurtigt til en række mobiltelefoner.

Mobiltelefonen har gjort mennesket tilgængeligt som aldrig før. Nu drejes skruen en ekstra gang.

Mobilfabrikanten Nokia har netop fremvist sin nye Nokia Presence Server, der sammen med en mobiltelefon, Nokia 6220, konstant kan vise, om brugeren er optaget eller kan modtage et opkald.

Serveren placeres hos teleselskabet, mens mobiltelefonens telefonbog blot skal understøtte en standard, der er defineret af Nokia, Motorola og Ericsson.

Brugeren kan hele tiden opdatere sin status og vise, om han er i møde, til frokost, i byen, på ferie, i bad, i bussen eller noget helt syvende.

Klar til at spille

Hans kontakter kan så selv vurdere, om det er hensigtsmæssigt at ringe til ham, eller om det er bedre at sende en SMS-besked.

Sådan kommer fremtidens mobile telefonbog til at se ud. Man kan konstant se, hvad kontakterne laver lige nu.
Brugeren kan også signalere, at han har god tid til et online-spil, og det kan vennerne se på deres egne mobiltelefoner.

Man kan selvfølgelig selv bestemme, hvem der skal have adgang til at se, hvad man aktuelt foretager sig.

Før den nye funktion bliver særlig attraktiv, skal der være et godt udvalg af mobiltelefoner, der understøtter den særlige Presence-teknologi.

Nokia bruger CeBIT-messen i Tyskland i disse dage til at præsentere den nye erhvervstelefon, 6220, som kommer på markedet i første halvår i år.

Presence-teknologien blev dog demonstreret på 3650-kameratelefoner, der blev betegnet som prototyper.

Relevant link

Nokia om "Presence"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere