Cybercity: TDCs monopol koster 120 mio. kr.

120 millioner kroner i ekstraomkostninger. Det er den pris, som Cybercity mener de har måtte betale ekstra over de sidste fire år, fordi TDC ejer det rå kobber samtidig med at de ligger i direkte konkurrence med blandt andet Cybercity, Tiscali og Tele2.

Konkurrenterne skal derimod købe sig adgang til den rå kobber. Cybercity mener, at TDC tager overpris for denne handel samtidig med at uhensigtsmæssige forretningsgange og lignende i alt sender Cybercitys regnestykke for ekstraomkostningerne op på 120 mio. kroner.

»Det er sket ved, at TDC i vid udstrækning har haft mulighed for selv at fastsætte flere af engrospriserne, indføre og opkræve gebyrer samt at kontrollere adgangen til anvendelsen af det rå kobber. De penge går således til den virksomhed, der er vores eneste mulige leverandør og samtidig nærmeste konkurrent på ADSL-markedet. Det er uacceptabelt,« siger finansdirektør i Cybercity, Roland M. Andersen.

Udregningerne ligges frem umiddelbart før at Cybercity i morgen skal tale deres sag foran Folketingets it- og forskningsudvalg.

Med Cybercitys konkrete udregninger intensiverer TDC's konkurrenter presset på politikerne, for at få dem til at skride ind overfor telegiganten. I sidste uge meldte Tiscalis nye direktør, Serge Lupas, ud, at selskabet forbereder en konkurrencesag mod TDC.

Tele2 har tidligere forsøgt at overbevise politikerne om, at TDC burde splittes op i to selskaber - Et selskab, der ejer infrastrukturen, og et operatørselskab - ganske som man kender det fra jernbanedriften, hvor de tidligere statsbaner i dag er splittet op i Banestyrelsen og DSB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere