Nyt milliard-underskud til GN Store Nord

GN Store Nord tabte sidste år 5,1 milliarder kroner. Problembarnet NetTest, som blev solgt for en krone, stod for de 4,4 milliarder kroner, men omsætningen inden for headsets gik også tilbage.

GN Store Nord præsenterede i går endnu et milliardunderskud.

Ganske vist var der tale om en fremgang i forhold til sidste år, da GN satte danmarksrekord med et tab 9,2 milliarder kroner. Men 5,1 milliarder kroner er stadig et tab, der er til at tage at føle på.

GN kan dog med sindsro konstatere, at selskabet går bedre tider i møde. Det blev virkelighed allerede ved årsskiftet.

Da solgte selskabet nemlig problembarnet over dem alle, testudstyrsproducenten NetTest, til investeringsselskabet Axcel for en krone.

Alligevel står NetTest for langt størstedelen af GN Store Nords underskud. Når tabet ved salget, nedskrivninger på goodwill, værdiløse udviklingsprojekter og lagre lægges sammen, så løber NetTest-tabet op i 4,4 milliarder kroner.

Rekorddyrt selskab

Det er naturligvis alene sidste år. NetTest har været det mest kostbare selskab i dansk erhvervshistorie, idet GN Store Nord betalte 8,9 milliarder kroner for franske Photonetics, som blev integreret med NetTest.

Med problembarnet ude af verden kan koncernchef Jørn Kildegaard nu koncentrere sig om to aktiviteter, høreapparater og headsets til telefoner.

Inden for det sidstnævnte forretningsområde er resultaterne sidste år dog heller ikke alt for overbevisende:

Overskuddet før goodwill-afskrivninger (EBITA) voksede ganske vist fra 129 millioner kroner i 2001 til 148 millioner kroner sidste år.

Det skyldes dog udelukkende, at GN Netcom, som producerer headsets, var god til at spare penge. Omsætningen faldt nemlig ni procent til 1,8 milliarder kroner.

GN Netcom har store forventninger til headsets med den trådløse Bluetooth-teknologi, særligt til mobiltelefoner.

Det kunne dog sidste år ikke opveje, at salget til call centre og store virksomheder faldt, hvilket selskabet begrunder med den generelle økonomiske afmatning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere