Personlig kaution på 25 millioner

Det går godt for Rosenmeier i Nørresundby. Alligevel har direktør Jørn Rosenmeier en personlig kaution på 25 millioner kroner i banken. Det er endnu en konsekvens af underslæbssagen i Rosenmeiers gamle Viborg-selskab.

Valget lå mellem at lade Rosenmeier Periferi i Viborg gå konkurs eller fusionere det med Rosenmeier IT Distribution. Direktør Jørn Rosenmeier valgte det sidste. Det kom til at koste ham en personlig kaution på 25 millioner kroner. Fusionen gav nemlig et samlet underskud i de to selskaber, som så samtidig betød, at en række leverandører ikke længere ville give kredit. Rosenmeier måtte derfor gå til bankerne for at finansiere virksomheden.

»Det nemmeste havde været at lade Rosenmeier Periferi gå konkurs efter underslæbet. Men vi har det princip, at intet selskab, der bærer Rosenmeier-navnet går konkurs. Derfor valgte vi at redde selskabet ved at fusionere det sammen med vores andre selskabet,« fortæller Jørn Rosenmeier.

Men da det betød, at Rosenmeier mistede kredit, så måtte Jørn Rosenmeier selv stille en personlig kaution i banken, for at kunne låne til at købe kontant hos en række leverandører.

»Det var jeg nødt til. Men vi har da også fået betalt det tilbage, fordi vi så har benyttet lejligheden til at få kontantrabatter på over tre millioner kroner,« fortæller Jørn Rosenmeier.

Han har stadig en personlig kaution. Nu er det ikke på grund af et underskud, men i stedet fordi Rosenmeier oplever en stor vækst. Omsætningen voksede med næsten 40 procent fra 2004/05 til 2005/06.

»Vi satser selvfølgelig på et cashflow, der er nogenlunde neutralt. Men det er svært, når vi samtidig vækster. I den her branche er det næsten muligt at tjene penge nok til at finansiere væksten,« siger Rosenmeier.

Læs mere i det trykte CRN, der er på gaden i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere