Virksomheder kræver sikkerhed i messaging

Millioner af mennesker har taget små instant messaging-programmer som ICQ, MSN og Yahoo Messenger med sig ind på arbejdspladserne. Virksomhederne skal udnytte, at medarbejderne chatter løs, men først skal sikkerhedsproblemerne løses.

Mareridtet for IT-chefen er, når firmaets netværk pludselig overstrømmes med ICQ, Yahoo Messenger og de andre såkaldte instant messaging-tjenester, forkortet IM.

De pudsige programmer har taget private IT-brugere med storm, og brugerne installerer rask væk programmerne på deres arbejds-pc'er.

Men sikkerheden er ikke fulgt efter. Og det skal der laves om på.

Det er et af budskaberne på konferencen Instant Messaging Planet Spring 2003 Expo, der afholdes i Boston i disse dage.

- IM er en fantastisk fænomen. Jeg kan ikke komme i tanke om andre virksomheds-applikationer, der drives frem af efterspørgsel fra forbrugerne, sagde Steve Boom, underdirektør for internet-virksomheden Yahoos virksomhedsløsninger.

Men med millioner af IM-programmer, der er blevet installeret af medarbejderne i virksomhedernes netværk, er tiden nu kommet til at udnytte fordelene ved programmerne - og få kontrol med sikkerheden.

Stor vækst i IM

Steve Boom fortalte på konferencen, at Yahoos IM-program har 29 millioner brugere om måneden, og at tallet er i kraftig vækst.

Sikkerhed, stabilitet og muligheden for at bruge IM på tværs af forskellige programmer er nogle af de udfordringer, branchen endnu har til gode at få løst, lød det igen og igen på konferencen.

Fordelene høster virksomhederne, når medarbejderne kan kommunikere internt eller med forretningsforbindelser via IM, fordi det går hurtigere og er mere effektivt end at skrive en e-mail.

IM's største fordel er imidlertid, at man hele tiden kan holde øje med, hvem der er til stede ved deres computere.

Brancheeksperter vurderer, at integration mellem IM og virksomhedens IT-systemer bliver det fremtidige fokusområde.

En flyselskab kan eksempelvis give en kunde besked om, at en flyafgang er aflyst og komme med forslag til alternative ruter. Med IM kan selskabets reservationssystem se, om beskeden kan gives omgående per IM, eller om kunden skal have beskeden på sin mobiltelefon.

Skepsis i finanssektoren

Mens fordelene kan synes indlysende for mange eksisterende brugere og software-pionerer, er nogle brancher mere bekymrede for at kaste IM-programmer ud til medarbejderne.

- Statistikkerne om udbredelsen af IM er meget overbevisende, men jeg kan ikke se, hvordan vi kan bruge IM sammen med vores kunder i dag, sagde Shelley Porter, analytiker i den juridiske afdeling hos investeringsfirmaet Frank Russell Co.

Hun savner IM-applikationer, der imødekommer den finansielle sektors krav om sikkerhed, logning og arkivering, hvis der skal træffes bindende aftaler via IM.

Hos Yahoo er man optimistisk - disse udfordringer er kun små fartbump på vejen mod et integreret netværkssamfund, hvor enhver kan se, hvem der er online, og straks kan udveksle de lynhurtige beskeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere