SKAT: De fleste brokerne handler med momskarruseller

Brokerne har fået deres helt eget kapitel i SKATs indsatsplan for 2006. Ifølge planen skat brokernes aktiviteter sættes yderligere under lup i det kommende år.

Taget over en bred bank er brokerne meget ofte involveret i momskarruselsvindel, mener SKAT:

»Erfaringerne gennem de senere år viser, at størstedelen af den handel med mobiltelefoner og computerkomponenter, der går gennem danske brokere, kanaliseres videre til "missing traders" i andre EU-lande, fx England. Det betyder at disse brokere - bevidst eller ubevidst - medvirker til tab i andre lande,« hedder det i indsatsplanen.

Som et yderligere element i brokerovervågningen er der indgået en aftale med en række EU-lande om udveksling af oplysninger på udvalgte virksomheder, som formodes at indgå i momskarruselsvig.

Også speditionsfirmaerne kommer i skattevæsenets søgelys i forbindelse med momskarruseller.
»Ved analyser af varehandlen til og fra Danmark og rutinemæssig kontrol hos udvalgte speditører er det konstateret, at visse danske speditører i stadigt stigende omfang agerer transitlager for mobiltelefoner og computerkomponenter, hvor der mistanke om, at varerne indgår i internationale momskarruseller. Scanningsprojektet i 2005, hvor der over en periode på 4 uger blev gennemført en total scanning af et enkelt speditionsfirmas ind- og udgående mobiltelefoner viste således, at ud af de ca. 300.000 mobiltelefoner, der blev scannet, var ca. 45 % gengangere, det vil sige at de efter at være sendt ud af Danmark kom tilbage igen kort tid efter. I ca. 10 % af tilfældene var der gengangere op til 6-7 gange. Dette indikerer, at mobiltelefonerne indgår i momskarruseller,« hedder det i SKATs nye indsatsplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere