Genforening kan redde dansk mobilselskab

Hovedaktionæren i mobilselskabet T-Cell, som er i betalingsstandsning, forhandler med teleproducenten Damm Cellular Systems fra Sønderborg om en redningsplan.

En genforening kan måske redde det danske mobilselskab T-Cell.

Selskabet, der i er i betalingsstandsning, har licens til at bygge et landsdækkende mobilnet med Tetra-teknologien, som egner sig særligt til blandt andet beredskabstjenester og transportselskaber.

Nu forhandler T-Cells hovedejer, Erik Hornung, blandt andet med Damm Cellular Systems fra Sønderborg om en rekonstruktion, erfarer Computerworld Online.

Brød forlovelsen

De to parter gik ellers fra hinanden, kort efter T-Cell for snart to år siden fik sin licens af Telestyrelsen.

Oprindelig var det meningen, at den hovedrige ejer af den sønderjyske teleproducent, Hans Damm, skulle eje 40 procent af T-Cell, men den forlovelse blev aldrig til et ægteskab.

Det er ikke muligt at få uddybet, hvad der ligger til grund for, at Hans Damm nu alligevel er på vej ind i mobilselskabet.

- Vi ligger i nogle overvejelser, men tiden er ikke inde til at give en officiel kommentar, siger salgs- og marketingdirektør, Mouritz Hynkemejer, som også arbejder for Hans Damms holdingselskab, Hans Damm Research.

Erik Hornung, som ejer 75 procent af aktierne i det kriseramte T-Cell, vil heller ikke udtale sig.

- Vi forhandler ikke i pressen, siger han.

Erik Hornungs eget selskab, Dancell, er også gået i betalingsstandsning, trukket ned af T-Cell.

Konflikt mellem aktionærerne

Konflikten mellem Erik Hornung og den svenske teleentreprenør Leif Lindman, som ejer de sidste 25 procent af T-Cell, bliver også mere og mere tydelig.

Leif Lindman siger nemlig lige ud, at han ikke forhandler med nogen overhovedet.

- Det er en meget kompliceret situation, fordi hovedejeren selv har økonomiske problemer. Det har jeg ikke, og jeg ønsker at fortsætte med at bygge på det her, siger han.

Leif Lindman ligger sig blandt andet fast på, at han vil have Nokia som leverandør af sendeudstyret til Tetra-netværket, ligesom T-Cell har i forvejen.

Det er imidlertid udelukket, hvis Hans Damm kommer med i ejerkredsen.

Damm leverer selv Tetra-udstyr

Damm Cellular Systems udvikler nemlig selv sendeudstyr til Tetra. Det bliver blandt andet markedsført af Motorola, som har den anden licens til at bygge Tetra-netværk herhjemme.

Hvis Hans Damm skal drive et mobilselskab, så skal hans eget selskab også levere udstyret, ligesom det var meningen med den oprindelige aftale mellem parterne.

Desuden kan det blive et problem med konkurrencen på det danske Tetra-marked, eftersom Motorola bliver partner med hovedaktionæren i det konkurrerende selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere