Dansk IT kritiserer Microsofts markedsføring

OPDATERET: Microsoft stresser loyale kunder ved at fratage dem supporten til de gamle Navision-systemer og kræve, at de opgraderer inden en bestemt dato, hvis de vil gøre brug af en tilbagekøbsgaranti. Det mener Dansk IT.

Den er helt gal med Navisions markedsføringsmetoder, efter Microsoft har overtaget selskabet. Det mener foreningen Dansk IT ifølge Erhvervsbladet.

Dansk IT kritiserer Microsoft for at presse loyale brugere af de gamle virksomhedssystemer fra Damgaard.

Fra 1. maj dropper Microsoft nemlig supporten på Concorde 4. Kunderne har fået besked på, at Microsoft køber deres gamle system tilbage, så investeringen i at opgradere bliver langt mindre.

Det kræver, at kunderne reagerer inden 1. april, hvis de vil have opgraderingen til den billigste pris. Og det er alt for kort tid, da nogle af de 12.000 Concorde 4-kunder først fik besked i slutningen af sidste år.

- Vi bryder os ikke om den slags metoder. Der er stærke elementer af tvang, når man med kort varsel bliver præsenteret for, at supporten ophører, og samtidig stresses til inden en bestemt dato at tage imod et tilbud på et nyt produkt. Det er et udtryk for manglende respekt over for loyale kunder, siger formanden for Dansk IT, Per Buchwald, til Erhvervsbladet. Han er også IT-chef i Carl Bro.

Over for Computerworld Online præciserer Per Buchwald dog, at "danske virksomheder også må gøre sig klart, at man ikke til tid og evighed kan regne med at en systemleverandør kan understøtte et system, selv om det fungerer, som det skal."

- Den teknologi, som systemet er baseret på, eller det operativsystem, som det kører på, udvikler sig. Derfor bliver det stadigt vanskeligere mere kostbart at vedligeholde. Samtidig bliver der stadig færre kunder på de gamle systemer, som kan levere indtægterne til leverandøren, siger Per Buchwald.

Han opfordrer derfor virksomhederne til at overveje, hvilke fordele nye IT-systemer kan give dem.

Markedschef Jan Borup fra virksomheden Chemdry Nordic har brugt Concorde 4 i mere end 10 år, og han er så godt tilfreds, at han ikke har spor lyst til at opdatere.

- Men får en fornemmelse af, at selskabet er ligeglad med kunderne, men bare ser en god mulighed for at øge salget af nye produkter, siger han til Erhvervsbladet.

Søren Fink-Jensen, administrerende direktør for Microsoft Business Solution Danmark, beklager, hvis nogle kunder først har fået besked om udfasningen af Concorde 4 i slutningen af sidste år. Han oplyser, at Navision sendte den første meddelelse ud allerede i foråret, inden selskabet blev købt af Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere