Alle danske krav til OOXML godkendt

Samtlige danske krav for at godkende Microsofts dokumentstandard OOXML som ISO-standard blev alle og én godkendt ved det netop overståede ISO-møde, siger Dansk Standard.

Den danske delegation, der i sidste uge deltog i den internationale ISO-konference om godkendelse af Microsofts OOXML-standard, havde held til at få hele listen over forbehold og krav accepteret. Det skriver delegationslederen Pia Elleby Lange i en pressemeddelelse fra Dansk Standard.

Dermed skulle vejen være banet for et endeligt dansk "ja" til standarden, men sådan ser Foreningen af Open Source Leverandører slet ikke på forløbet.

»Den danske delegations mission med at få sat dansk fingeraftryk på ISO/IEC DIS 29500 OOXML og dermed forbedre standarden er lykkedes til fulde, da alle danske kommentarer er blevet godkendt og således skal indarbejdes i ISO/IEC DIS 29500 OOXML,« hedder det i pressemeddelelsen.

Men ikke alle er enig i den udlægning. Det gælder eksempelvis medlemmerne af Foreningen af Open Source Leverandører (OSF).

»Efter vores opfattelse er Pia Elleby Lange for tidligt ude. Vi havde fået den klare opfattelse, at der ikke ville komme udmeldinger om mødet, før det var blevet behandlet i arbejdsgruppen den 12. marts, så det kommer helt bag på mig, at hun nu står frem med den melding.« siger OSF-formand Morten Kjærsgaard til Version2.dk.

Han mener, at selv om brancheorganisationen ECMA har svaret på alle de danske spørgsmål vedrørende ISO-standardisering af Microsofts åbne filformat, så er det langt fra det samme, som at vejen er banet for et dansk ja til OOXML.

Ifølge pressemeddelelsen fra Dansk Standard skal det danske dokumentudvalg, der havde afsendt delegationen, mødes igen den 26. marts.

»Her skal delegationens resultat fremlægges, og der skal tages stilling til det næste skridt i processen, som er at vurdere OOXML med de forbedringer, ISO-mødet har foreskrevet. Udvalget skal derpå i konsensus rådgive Dansk Standard, om hvorvidt man ønsker, at den danske stemmes skal ændres,« hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere