Tyskland vil købe stjålne bankdata

Den tyske regering vil købe oplysninger om 1.500 tyskere, der gemmer deres penge i Schweiz. Prisen på 2,5 millioner Euro kan forventes at hente mindst 100 millioner til skattemyndighederne, hvis handlen bliver gennemført.

Den tyske regering har fået tilbudt en cd-rom med stjålne data om 1.500 tyske statsborgere som har skjult deres formue hos schweiziske banker for at undgå at betale skat. Sælgeren forlanger 2,5 millioner euro for cd'en, men de tyske skattemyndigheder forventer, at oplysningerne kan bruges til at hente mindst 100 millioner euro hjem til statskassen. Myndighederne har fået et udpluk af data om fem personer fra datasamlingen, og allerede her kunne man konstatere, at de fem har skjult én million euro i Schweiz.

Der er udbrudt en heftig politisk strid mellem Tyskland og Schweiz om, hvad der skal ske med oplysningerne. Den schweiziske regering er rystet over, at Tyskland overvejer at købe denne form for "hælervarer". Hvis salget bliver gennemført, kan det belaste forholdet mellem de to lande.

Den tyske kansler Merkel har allerede signaleret, at man bør gøre alt for at få fat i oplysningerne på cd-rom'en - også selvom det betyder, at staten kommer til at handle med kriminelle.

Den tyske regering har gode erfaringer med at købe stjålne data om skattesnydere. I 2008 købte Tyskland en cd-rom med oplysninger om kunder hos LGT Bank i Liechtenstein, og det førte til skattesager mod omkring 700 personer i Tyskland.

Finansministeriet i Tyskland er ved at undersøge, om man kan købe de stjålne informationer uden at komme i juridiske problemer. Kritikere advarer mod, at regeringen handler med datatyve. Ingen ved med sikkerhed, hvor oplysningerne stammer fra eller om sælgeren for eksempel har forsøgt at afpresse nogle af de personer, der står på listen.

Selv hvis staten ikke køber cd'en kan sagen allerede have en effekt - de tyske skattemyndigheder opfordrer skattesnydere som har gemt penge i Schweiz til at melde sig selv - inden det er for sent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere