Dell i frit fald

Den globale nedtur for Dell slår også igennem i Danmark, hvor den tidligere så succesfulde producent og online-forhandler på bare et år har mistet mere end en tredjedel af sine markedsandele. Den store vinder er Acer, som nu endegyldigt har overhalet Dell.

Krisen kradser for Dell Danmark, som på et år har mistet mere end en tredjedel af sin markedsandel på det danske pc-marked. Det viser en oversigt over pc-salget i årets 2. kvartal fra analysefirmaet IDC.

På et år er Dells salg gået fra 51.140 til 35.198 solgte enheder. Dermed er Dells markedsandel raslet ned fra cirka 19 procent til mere ydmyge 12 procent.

De store vinderne på pc-markedet er fortsat HP og den taiwanesiske opkomling Acer, som med solide fremgange nu sidder på tilsammen næsten halvdelen af pc-salget i Danmark. Hos HP er antallet af solgte enheder steget fra omkring 70.000 til godt 89.000. Det har fået HPs markedsandel til at stige til i alt 30 procent.

Acer er den helt stor højdespringer med en real-stigning i salget på mere end 50 procent og en samlet markedsandel på 18 procent.

Anders Elbak, analytiker i IDC siger til CRN, at Dells nedtur kan skyldes et sammenfald af flere forhold.

»Dell har stået relativt stærkere på erhvervsmarkedet og på stationære pcer, og i en situation, hvor væksten er koncentreret omkring privatkunder og bærbare, er det logisk at Dell kommer under pres. Desuden har selskabet været igennem en del negativ omtale om defekte batterier og sager om oppustede regnskaber hos moderselskabet i USA. De interne problemer har smittet af på Danmark og har givetvis tage noget fokus fra den nationale forretning,« siger Anders Elbak.

Der har gennem længere tid været rygter om, at Dell Danmark ligesom i USA vil forsøge at komme på hylderne i de førende detailkæder under for eksempel Dansk Supermarked. Så sent som i maj i år indgik Dell i USA en forhandleraftale med supermarkedsgiganten Wal-Mart, og i løbet af sommeren har Dell underskrevet en kontrakt med britiske Carphone Warehouse Group, som har 800 butikker i Storbritannien.

»At satse på salg via detailkæderne indebærer naturligvis en risiko for at blive afhængig af deres prispolitik, men det kan være en risiko Dell må løbe for at få et comeback og vinde nogle af sine markedandel tilbage,« siger Anders Elbak.

Administrerende direktør i Dell Danmark Stig Jørgensen bekræfter overfor CRN, at tilbagegangen i Danmark skyldes en omlægning af salgsstrategien , hvor Dell ligesom i USA i højere grad satser på indirekte slag.

»Vores tilbagegang skyldes omlægningen af vores strategi i konsumentmarkedet, men vi er også blevet ramt af Finansministeriets forhandleraftaler, hvor vi ikke har vundet nogle af de aftaler, som er blevet udbudt,« siger Stig Jørgensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere