Butikskæder truer CBB Mobil med opsigelse

Både Dansk Supermarked og FDB truer med at opsige samarbejdsaftaler med CBB Mobil, der vil låse sine konkurrenters mobiltelefoner op. Skadeligt for forbrugerne, mener dagligvare-koncernerne.

Det falder ikke i god jord hos forhandlerne, at teleselskabet CBB Mobil fra næste uge vil tilbyde at låse mobilkunders mobiltelefoner op.

Aktionen skal skaffe kunder, der har købt en mobiltelefon med tilskud hos et konkurrerende teleselskab.

Sammen med tilskuddet følger en såkaldt SIM-lås, så kunden ikke umiddelbart kan skifte selskab. Men den lås vil CBB Mobil nu hjælpe kunderne med at bryde.

Selv om CBB Mobil angiveligt ikke bryder loven ved systematisk at låse mobiltelefoner op, bliver det ikke vel modtaget hos CBB Mobils forhandlere.

- Jeg kan på ingen måde understøtte det, CBB Mobil gør her, siger Tommy Husen, produktchef for blandt andet mobiltelefoner i Dansk Supermarked.

Kortsigtet strategi

Både supermarkedskæderne Føtex og Bilka forhandler CBB Mobils startpakker, men den aftale vil Tommy Husen nu overveje at gøre noget ved. I første omgang vil han tage en alvorlig snak med CBB Mobil.

- De kommer ikke til at stå uden for mine butikker og låse telefoner op, siger han.

Tilsvarende lyder meldingen fra COOP Danmark, der står bag FDB's butikker, som også sælger startpakkerne fra CBB Mobil.

- Vi kommer til at tage vores videre samarbejde med CBB Mobil op til revision, siger non-food-direktør, Jakob Helles.

Han er bekymret over, hvorvidt de øvrige teleselskaber vil stoppe med at yde tilskud til mobiltelefoner, hvis CBB Mobil blot snupper deres kunder og låser de billige mobiltelefoner op.

- Det er en meget kortsigtet måde at drive forretning på og i sidste ende kommer det til at skade forbrugerne, hvis man ikke længere kan købe mobiltelefoner med tilskud i Danmark, siger han.

CBB Mobil sælger også startpakker gennem Telekæden, men her har det ikke været muligt at indhente en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere