Små forhandlere betaler dobbelt op

Symantec favoriserer store retailkunder. Små forhandlere betaler mere end dobbelt for antivirus sammenlignet med it-supermarkeder.

Symantec giver store detail-kæder særbehandling. De store kæder kan sælge antivirus-pakker til kunderne til en lavere pris end de små forhandlere må betale for de selvsamme pakker hos distributørerne. Eksempelvis kan itsupermarkeder købe Norton Internet Security for 182 kroner, mens forhandlerne må betale 415 kroner for en enkeltlicens. Eneste forskel er, at den lave pris kun gælder for bundlede software-pakker, der skal sælges sammen med en ny computer til private kunder.

Symantecs nordiske direktør, Jan Skelbæk mener ikke, at de små forhandlere skal bekymre sig om de lave priser, fordi deres forretning ikke er baseret på volumensalg af computere.

»Vi sælger til halv pris, og den vejledende slutpris er også halv pris, så det er halv margin. Så målt i kroner, vil en forhandler tjene mindre på et salg. Det er et volumenprodukt, for den lille forhandler kan ikke øge sin volumen ved at lave en kampagne,« siger Jan Skelbæk.

Elgiganten er blandt de kæder, som kan sælge Symantecproduktet med rabat. Jan Skelbæk vil ikke oplyse, præcis hvilken pris Elgiganten betaler, men i øjeblikket sælger kæden Norton-pakken til slutkunderne for 299 kroner med moms, hvor mindre forhandleres indkøbspris altså er 415 kroner uden moms.
Hos Datanord i Lyngby nord for København er indehaver Johannes Waagner sur på Symantec. Han har ikke villet sælge Nortonprodukter de seneste fem år på grund af Symantecs prispolitik.
»Det er usympatisk, for det gør det umuligt at være prismæssigt med i konkurrence om kunderne. Det kan være en ulempe for producenterne i det lange løb, for de kan få svært ved at komme ud i de små butikker,« siger Johannes Waagner.

Læs denne og andre historier i CRN-bladet, der udkommer idag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere