Solgte Medion-agentur tilbage

Tyve år med salg af tysk elektronik i Danmark gav for alvor bonus, da Ole Wohlstrand i 1998 fik agenturet på at sælge Medions produkter. Forretningen blev så god, at Medion nu har købt aktierne i den danske forretning og ansat Ole Wohlstrand som direktør.

Hemmeligheden bag Medions succes i Danmark sidder på en kontorstol i Søren Frichs Parken i Århus.

Han er 51 år, hedder Ole Wohlstrand og havde indtil august 2002 agenturet på at sælge Medion-produkter herhjemme.

Agenturet har han ikke længere, men han sælger stadig de tyske produkter.

Efter at have placeret Medion på skamlen over de mest sælgende pc-leverandører på det danske marked fik den tyske leverandør for alvor øjnene op for den århusianske sælgers kunnen.

Wohlstrand stadig i spidsen

Moderselskabet syd for grænsen trådte til med en pose penge og købte alle aktierne i Ole Wohlstrands agentur-virksomhed.

Ole Wohlstrand blev sat til at lede det nye datterselskab med de otte ansatte som hidtil.

- Det er bedre at have en stor succesfuld koncern i ryggen, end at stå alene med et dansk agentur. Desuden er jeg efterhånden blevet 51 år, og derfor faldt det meget naturligt at sælge til Medion, siger Ole Wohlstrand, der egentligt hellere vil sælge produkter end snakke med journalister.

Kun hovedrysten til overs

Han slår en latter op, da jeg spørger, hvor tung pengesækken var, men derudover siger han ikke mere om Medions køb af hans danske forretning.

Medion sælger et bredt udvalg af forbruger-elektronik såsom digitalkameraer, printere, tv-apparater og cd-afspiller.

Salget af pc'er, der hidtil kun er gået gennem discount-kæden Aldi, har affødt et hav af kritiske ryster fra analytikere og branchefolk.

Danskere vil ikke nøjes med at købe pc'er, når de handler mælk, lyder det gang på gang.

Men Ole Wohlstrand har kun hovedrysten til overs for analytikerne og konkurrenternes skepsis.

- Medion har et gennemtestet koncept for salg gennem fødevarekanaler, som vi også har stor erfaring med her hos os. Derfor var der ikke noget dramatisk i det, da Medion i 1998 spurgte, om jeg var interesseret i også at sælger deres produkter, oplyser Ole Wohlstrand.

Erfaring fra Schneider-agentur

Han startede sin forhandlerforretning tilbage i 1980, og siden 1987 har han mest været kendt som manden bag Schneider-agenturet.

Schneider-konceptet mindede en del om Medions strategi med salg til de store fødevarekæder og til de mange elektronik-forretninger, og derfor havde Ole Wohlstrand det helt rette set setup, da Medion tilbage i 1998 kontaktede ham.

- Det var bare at fortsætte forretningen med de samme kontakter som tidligere. Der var ikke noget specielt ved det, og vi går ikke sådan og tænker over, at vi er en del af en stor succes, siger Ole Wohlstrand vanligt nedtonet.

Hans officielle titel er administrerende direktør for Medion i Norden, men ifølge ham selv er han bare en sælger, der har været heldig at få det rette agentur på det rette tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere