Ingram Micro betaler bøde for regnskabsfusk

Distributør har betalt bøde på 80 millioner kroner til McAfee-ejere for at have oppustet omsætning.

De amerikanske børsmyndigheder, SEC har idømt Ingram Micro en bøde på 80 millioner kroner for at have deltaget i et maskespil med McAfee om at forudfakturere omfattende salg i tiden 1998-2000. I løbet af de tre år havde de to virksomheder en stiltiende aftale om at Ingram Micro skulle købe flere McAfee-varer, end distributøren reelt have brug for. Det skriver det amerikanske Channelinsider.
Tidligere har McAfee betalt en bøde på 270 millioner kroner i samme sag for dens andel af fuskeriet, og nu har Ingram Micro betalt deres bøde i sagen. Pengene vil i sidste ende gå til McAfees aktionærer, da det er dem, der har lidt skade på grund af de to selskabers talfusk.

Distributøren afviser ikke, at den har fusket med regnskaberne.

»Ingram Micro vil hverken indrømme eller benægte nogle fejl I denne sag, og glæder sig over, at forliget får sagen overstået,« siger en talsperson til det amerikanske it-site.

Den kreative jongleren med tallene skete, da McAfee ændrede deres bogføring, så varer blev registreret som solgt, når de var overgået til en distributør og ikke som tidligere solgt til en slutkunde. Ingram Micro, der almindeligvis havde en lagerbeholdning svarende til otte ugers afsætning oparbejdede som resultat af aftalen et lager der var stort nok til at dække 22 måneders salg.

»I den pågældende periode var Ingram Micro og McAfee involeveret i karruseltransaktioner der var uden økonomisk substans og udelukkende var skabt for at øge McAfees bogførte omsætning. Ingram Micro tjente på disse transaktioner ved at modtage betalinger, de ikke havde tjent fra salg som de ikke havde skabt, « lyder det i børsmyndighedernes rapport.

McAfee gav til gengæld for det omfattende indkøb hemmelige rabatter og skulle tage de varer tilbage, som ikke blev solgt. De tiloversblevne varer blev overtaget af en McAfeee-datterselskab, der siden anviste købere, som kunne aftage varerne. Ved at sende varerne gennem datterselskabet kunne transaktionen foregå under offentlighedens radar, så aktionærerne ikke opdagede, at McAfee ikke levede op til deres egne mål for omsætning og resultat.

I alt blev der handlet varer for tre milliarder kroner som blev bogført som solgt af McAfee på trods af, at varerne kunne leveres tilbage. De store transaktioner betød, at McAfee hurtigt blev Ingram Micros mest profitable partner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere