Søgeekspert råder Orango til navneskifte

Webbureauet Orango bør skifte navn, hvis det hurtigst muligt vil have gang i forretningen, vurderer ekspert.

En simpel beslutning om at finde sig et nyt domænenavn er eksploderet til en umiddelbar PR-katastrofe for det nystartede webbureau Orango.

Harske kommentarer om det nystartede firma ligger spredt ud over nettet og kan potentielt risikere at holde nye kunder væk.

Det er en anelse tragikkomisk, fordi netop søgemaskineoptimering er et af Orangos forretningsområder. På hjemmesiden kan man læse, at Orango gerne vil hjælpe firmaer med at give dem en: ”rød tråd mellem deres virksomhed og deres online profilering” og hjælpe dem med at blive set før deres konkurrenter på nettet.

Nu er i jo havnet i en situation, hvor i faktisk kunne være klienter i jeres egen virksomhed. Har i overvejet, hvordan i vil tackle den situation i står i.

»Ja, det har vi. Men vi har ikke nogen kommentarer til sagen. Vi har ikke nogen gode erfaringer med at tale med journalister,« siger administrerende direktør i Orango Jan Stilling Hansen, der ikke ønsker at uddybe firmaets holdning til sagen i øjeblikket.

Ingen kommentarer
Det afvisende svar undrer Thomas Rosenstand fra Concept Interest.

Han var manden, der flere år før IT Factory-skandalen hjalp Stein Bagger med at fremstå mere positiv i søgeresultaterne. En sag om påstået momssvindel blev behændigt skubbet ud af søgeresultaternes øverste linjer via reputation management.

Men Orango ville han nødigt have som kunde i disse dage. Den seneste tids massive kritik er nærmest umulig at skjule på nettet.

»Det er let at være bagklog. Men firmaet har virkelig fået en tung start. Så jeg ville nok vælge at skifte navn. Jeg ville melde klart ud, og sige noget i retningen af: ”Vi har revurderet situationen, og det er ikke sådan her vi ønsker at fremstå som firma. Vi ville bare have et domæne, og det så vi en mulighed for ifølge Domæneloven”,« siger Thomas Rosenstand.

I Rosenstands optik kan firmaet også vælge at ride stormen af, og vente til den hidsige debat lægger sig. Men det kommer til at tage lang tid, mener han.

»Det her kommer til at hænge ved længe, for der er virkelig skrevet meget om sagen - mange forskellige steder.«

Orango burde ifølge Thomas Rosenstand vælge en mere åben dialog.

»De har gjort det svært for sig selv, men de burde gå ud og forklare sagen fra deres vinkel. I realiteten burde de være med til at rette skytset mod loven og domæneklagenævnet. Firmaet har jo sådan set bare brugt loven, som den er formuleret, og det burde de gå ud at sige,« siger Thomas Rosenstand.

Men opfordringen om åbenhed møder ikke opbakning hos Orango.

Kan vi så forvente at høre fra jer på enten Facebook eller via Twitter?

»Nu stiller du bare dit spørgsmål på en anden måde. Jeg har sagt, at vi ikke har nogen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt,« slutter Jan Stilling Hansen fra Orango.

Sagen om Orango.dk kan snart være afsluttet. Den 11. december skal domænet ifølge domæneklagenævnet overdrages til de retmæssige ejere som ifølge afgørelsen er webbureauet Orango. Den nuværende ejer Peter Veileborg overvejer i øjeblikket, om han vi have afgørelsen afprøvet ved domstolene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere