IBM på jagt efter finanskunder

IBM har underskrevet en af Danmarks største outsourcing-aftaler nogensinde, en milliardkontrakt med SDC. Den skal bruges som springbræt til at vinde nye, finansielle kunder herhjemme.

IBM og Sparekassernes Data Denter, SDC, har underskrevet en femårig outsourcing-aftale, som er en af de største i den danske IT-branche nogensinde.

Ifølge aftalen skal IBM i fem år stå for IT-driften for de omkring 80 banker og sparekasser, som ejer SDC. Aftalen har et værdi på et milliard-beløb, som parterne ikke ønsker at specificere nærmere.

IBM overtager desuden omkring 150 medarbejdere fra SDC og lejer store dele af bygningen i Ballerup, hvor datacentret ligger.

IBM og SDC underskrev allerede i december en hensigtserklæring. Den fulgte, efter SDC og WM-data afbrød et to et halvt år langt ægteskab. WM-data slog i stedet pjalterne sammen med DMdata, der har Danske Bank og Mærsk Data som hovedejere.

En grad af investering

SDC har udfyldt tomrummet ved at lægge sin drift helt og holdent i hænderne på IBM. Henrik Søndermark, der er kundeløsningschef hos IBM, siger, at de små pengeinstitutter til gengæld sparer mellem 20 og 30 procent.

Han lægger ikke skjul på, at SDC-aftalen skal blive et springbræt til de finansielle virksomheder for IBM, og at det derfor ikke er en højprofit-aftale, som IBM har indgået.

- Der er en grad af investering i det, men den giver overskud, siger Henrik Søndermark.

Han forventer, at SDC's beslutning om at outsource vil sætte skred i hele det finansielle IT-marked.

- Det vil bevæge sig meget i løbet af de næste et til to år. Andre spillere er allerede i gang med at kigge på outsourcing, oplyser Henrik Søndermark.

Danske Bank og Nordea kan ikke flyttes

Det er dog ikke inden for banksektoren. Den ligger relativt fastlåst på grund af Danske Banks ejerskab af DMdata, og fordi Nordea driver sit eget datacenter.

Så findes der en række mindre datacentre, hvoraf de mest markante er Bankdata, BEC og JN Data, men de har kun begrænset lyst til at indgå i en konsolidering i branchen. Det har SDC's direktør Jørgen Giversen ellers opfordret til.

- Men der er en række mindre spillere, som alle sammen vil have fordel af outsourcing, forklarer Henrik Søndermark.

Han ser DMdata og CSC som de to væsentligste konkurrenter, når IBM tordner ind på markedet for drift af finansielle IT-systemer.

IBM har i dag store datacentre og Allerød og Lundtofte, men ingen bygning, hvor datacentret er centrum. Derfor regner Henrik Søndermark med at flytte en del af aktiviteterne fra de eksisterende IBM-centre til SDC's lokaler i Ballerup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere