Sikkerhedsdirektør bag en del af Slammer

David Litchfield, der er direktør i det britiske Next Generation Security Software, skrev en del af den kode, som Slammer-ormen bestod af. Han vil nu overveje, om han i fremtiden skal offentliggøre eksempler på, hvordan sikkerhedssvagheder udnyttes.

Ormen Slammer, som i forrige weekend gav anledning til store forsinkelser på internet, byggede blandt andet på kode fra en af sikkerhedsbranchens direktører. Det skriver DK-CERT.

Den britiske sikkerhedsekspert David Litchfield havde skrevet en del af koden som eksempel på, hvordan svagheden i Microsofts SQL-servere kunne udnyttes.

David Litchfield, der er direktør i sikkerhedsfirmaet Next Generation Security Software, skriver i et indlæg på diskussionslisten Buqtraq, at han offentliggjorde koden ved et seminar på Blackhat Security Briefings i august sidste år.

David Litchfield var opfordret til at komme med indlægget, efter Washington Post kunne berette, at netop hans kode optrådte i Slammer-ormen.

Den britiske sikkerhedsdirektør valgte at bruge kodeeksemplet for at give sine tilhørere den bedst mulige indlæring. Han har tidligere ment, at fordelene ved at fremlægge kodeeksempler oversteg ulemperne.

Efter hans kode er blevet misbrugt i Slammer, er David Litchfield ikke længere så sikker. Han påpeger, at programmøren bag Slammer må have kendt til, hvordan man udnytter buffer-overløb, og at programmøren derfor kun har sparet omkring 20 minutter.

"Jeg stiller spørgsmål ved fordelene ved at offentliggøre beviser for konceptkode," skriver David Litchfield på Buqtraq.

"Nogle vil argumentere for, at fuld offentliggørelse er en god ting. Andre vil afsky det. Der er ikke et enkelt korrekt svar - det er en personlig beslutning, og i øjeblikket har jeg ikke gjort min stilling op," afslutter han indlægget.

Relevant link

David Litchfields indlæg på diskussionslisten Buqtraq




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere