Mobilselskabet T-Cell i store problemer

Det danske mobilselskab T-Cell, der har en licens til at bygge et landsdækkende Tetra-netværk, skal gennem en rekonstruktion for at overleve. To af de seks medarbejdere er opsagt, mens forhandlingerne står på.

Det danske mobilselskab T-Cell er i store, økonomiske problemer, erfarer Computerworld Online.

Dermed bliver der slået endnu et søm i mobilteknologien Tetras ligkiste herhjemme.

T-Cell har ligesom det Motorola-ejede Tetranet licens til at opbygge et landsdækkende netværk baseret på Tetra-teknologi.

Tetra er særligt egnet til at opfylde de behov, som beredskabstjenester, transportsektoren og forsyningssektoren har.

Men beredskabskunderne er ikke kommet med, og derfor truer Motorola med at lukke investeringen i Danmark.

Lavvande i kassen

Meget bedre ser det ikke ud for T-Cell, der heller ikke har fået kunder endnu. Derfor er der lavvande i kassen.

Hidtil er pengene hovedsageligt kommet fra den svenske teleentreprenør Leif Lindman. Danske Erik Hornung, der driver et konsulentfirma inden for mobilkommunikation, har skudt aktiver ind i selskabet.

De to har hele tiden sagt, at det var nødvendigt med nye investorer. Men nu er pengekassen ved at være tom, og to af de seks medarbejdere er opsagt som led i, hvad Erik Hornung kalder en "omlægning" af selskabet.

Hvori omlægningen består, vil hverken han eller Leif Lindman fortælle. Leif Lindman oplyser dog, at der kan blive arbejde til de to nye medarbejdere i et andet selskab i T-Cell-koncernen, hvis rekonstruktionen lykkes.

Stædige investorer

De to investorer bag T-Cell ønsker heller ikke at oplyse, nøjagtig hvor længe pengene rækker. Kun siger de, at de forhandler med nye investorer, og at de forventer forhandlingerne afsluttet inden for de næste tre uger.

Det står ikke klart, hvad der sker, hvis forhandlingerne falder til jorden.

- Men vi har ingen planer om at lukke selskabet, siger Erik Hornung.

- Jeg er utrolig stædig, og der skal noget til, før jeg giver mig, supplerer Leif Lindman.

Han kalder dog T-Cells situation for "kompleks" og afviser at oplyse, hvor mange penge det danske mobilselskab hidtil har kostet ham. Han henviser dog til, at aktiekapitalen er på 12 millioner kroner, og at han ejer 25 procent af aktierne, men tilføjer, at hans indskud i selskabet er større end tre millioner kroner.

Politik i sagen

Leif Lindman er blevet taget på sengen, fordi Tetra i Danmark er blevet gjort til et politisk emne. Det skyldes, at Motorola presser på for at få staten til at pege på Tetra som den kommende teknologi for beredskabet.

- Så snart der går politik i det, så virker det ikke længere som smøreolie, men som bremsevæske, siger Leif Lindman.

Han tilføjer, at det tager lang tid at overbevise offentlige kunder om fordelen ved at skifte til en ny teknologi.

- Derfor arbejder vi også på en langsigtet løsning, som kan give kunderne tryghed for, at vi bliver her, siger den svenske teleentreprenør.

T-Cell mener at kunne opbygge sit mobilnet for knap halvdelen af de 800 millioner kroner, som Motorola skal bruge til sit netværk. Nokia, der leverer udstyret, har tidligere ydet kredit til T-Cell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere