Ny retssag om danske domæner

De danske domænenavne administreres i strid med lovgivning, mener Anani Voulé fra Digital Marketing Support, som endnu en gang hiver DK Hostmaster og Dansk Internet Forum i retten.

Anani Voulé, direktør for internetvirksomheden Digital Marketing Support, er så ophidset over, at han har fået frataget omkring 500 af sine danske internetdomæner, at han har anlagt endnu en retssag.

Anani Voulé har tidligere fået fogedens ord for, at DK Hostmaster ikke måtte slette hans domæne co.dk.

På den adresse sælger han internetydelser videre til virksomheder og organisationer, som ikke kan få deres eget navn som .dk-adresse, fordi det er optaget.

Gennem Digital Marketing Support kan de i stedet benytte en adresse som www.firmanavn.co.dk.

Domænerne solgt videre

Denne gang handler sagen om en række domæner, som Anani Voule har registreret. Dem har DK Hostmaster, der administrerer de danske domæner, frataget ham med den begrundelse, at han ikke har betalt gebyret for dem.

Ifølge Anani Voulé er det helt forkert. Han fremsendte en check til DK Hostmaster i august, som blev sendt retur til ham, fordi DK Hostmaster ikke ville acceptere den, siger han. Desuden er domænerne blevet slettet løbende, og han kalder det derfor en rendyrket hævnaktion fra DK Hostmaster.

Nu kræver han, at fogedretten giver ham domænerne tilbage. Problemet er bare, at DK Hostmaster allerede har solgt de fleste videre, fordi der var tale om attraktive adresser.

Flere retssager

Derfor advarer Anani Voulé i en e-mail i dag torsdag de nye ejere af domænerne om, at de kan have købt katten i sækken.

Selv er han sejrssikker, fordi han foreløbig har vundet sagen om co.dk, også selv om den blev kæret til Østre Landsret. Anani Voulés udlægning af kendelsen er, at den slår fast, at Digital Marketing Support slet ikke er omfattet af DK Hostmasters regler.

Anani Voulé fører to andre retssager mod DK Hostmaster og Dansk Internet Forum (DIFO), som udstikker de regler, DK Hostmaster arbejder efter.

Den ene er en såkaldt justifikationssag, der endelig skal fastslå, om DIFO har ret til at inddrage co.dk. I den anden sag anmoder Anani Voulé Sø- og Handelsretten om at erklære hele DIFO's regelsæt og struktur for ulovligt.

Per Kølle, der er direktør for DK Hostmaster og konstitueret forretningsfører for DIFO, vil ikke kommentere sagerne og Anani Voulés påstande i detaljer. Han har dog set mailen torsdag, som førte til, at DK Hostmaster med hans egne ord blev "bestormet" med henvendelser fra internetbranchen.

Per Kølle understreger dog, at DK Hostmaster har behandlet Anani Voulé som enhver anden kunde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere