Avis: I-data pumpede regnskaberne

Den konkursramte netværksproducent I-data pumpede sine regnskaber op ved at sende masser af varer ud til distributører kort før regnskabsaflæggelsen. Få dage senere blev de sendt retur til selskabet, skriver Børsen. Ledelsen afviser beskyldningerne.

I-datas ledelse med administrerende direktør Nick Jensen i spidsen pumpede regnskaberne i den konkursramte netværksproducent op. Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge avisen skete det ved, at I-data sendte store mængder af varer ud til sine distributører, kort før selskabet aflagde regnskaber. Når regnskabet var aflagt, sendte distributørerne varerne retur, fordi de ikke havde en chance for at sælge dem.

- De sidste tre uger i hvert kvartal blev vi jaget rundt i manegen, og vi skulle sælge så meget som muligt, siger den tidligere økonomiansvarlige i I-datas datterselskab Lasat, Peter Studsberg, til Børsen.

Værst i 2000

Han understreger, at der med ledelsens vidende blev ydet fuld returret, og at ledelsen tvang salg igennem til nogle kunder, som han ikke selv fandt kreditværdige - vel at mærke uden kreditgaranti eller forudbetaling.

De pumpede regnskaber var særligt grelt i 2000, og det fik salgstallene til at boome og aktiekursen til at eksplodere, skriver Børsen.

Dermed kunne I-data uden problemer få investorerne til skyde ekstra 600 millioner kroner ind i selskabet. De blev brugt til at købe den canadiske netværksproducent Eicon.

Ledelsen: Alt foregik normalt
Nick Jensen, der sammen med venturekapitalisten Mikael Konnerup var hovedaktionær i I-data, afviser alle avisens beskyldninger.

- Der skete altså ikke noget, der ikke er normalt i virksomheder i denne branche, siger han.

Nick Jensen får opbakning af Jørgen Scharnowsky, der var direktør for I-datas aktiviteter inden for print-styring.

- Det foregår i alle dele af IT-branchen, fordi man lægger pres på sine kanaler. I-data er ikke anderledes, fastslår han over for Børsen.

Kun håndører til de fleste kreditorer

Avisen skriver, at kun få af kreditorerne, der har i alt 650 millioner kroner til gode i konkursboet, kan regne med at få deres penge tilbage.

Det gælder dem, som har direkte pant i nogle af aktiverne, først og fremmest aktier og obligationer. Dem skulle der blive 80 millioner kroner til. Yderligere 20 millioner kroner kan der komme ud af det til de kreditorer, som har en fortrinsstilling.

De kreditorer, som har de resterende 550 millioner kroner til gode, må nøjes med at dele syv millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere