Nyt IT-råd: Opdateringer er ledelsens ansvar

Rådet for IT-sikkerhed vil udsende en vejledning om, hvordan virksomheder og private brugere beskytter sig mod virusangreb og andre sikkerhedsbrister. Rådet fastslår, at ledelsen har ansvaret, hvis ikke systemerne er opdaterede.

Rådet for IT-sikkerhed forsøger at råbe de danske direktører op oven på weekendens angreb fra virusormen SQL Slammer.

Rådet fastslår, at det er ledelsens ansvar, hvis ikke virksomhedens eller den offentlige institutions systemer er sikrede med de seneste rettelser fra software- og hardwareleverandører.

Den konstatering kommer, efter SQL Slammer lørdag skabte problemer for internettrafikken. Virusormen udnytter et sikkerhedshul i Microsofts SQL Server 2000, som Microsoft rettede allerede for et halvt år siden.

Imidlertid viser den hurtigere spredning af virusormen, at langt fra alle har installeret rettelsen. Ikke engang Microsoft selv gik fri af angrebet. Mange brugere af Microsoft-software installerer en SQL Server 2000 sammen med andre programmer, uden at de selv er klar over det.

Ifølge Rådet for IT-sikkerhed friholder det ikke ledelsen for ansvar, hvis virksomheden bliver ramt af angreb som SQL Slammer. Ledelsen må i stedet sørge for, at virksomheden undersøger, hvem der kører SQL Server 2000 og andre applikationer, som potentielt udgør en sikkerhedsrisiko.

"Angrebet er et eksempel på, at installation af antivirusprogrammer ikke i sig selv er et tilstrækkeligt værn," skriver rådets formand, Allan Fischer-Madsen, og næstformand Janne Glæsel.

De slår et nyt slag for vigtigheden af, at virksomhederne holder deres systemer lukkede og kun åbner for porte, "når behovet i konkrete situationer er til stede og er vurderet sikkerhedsmæssigt".

Videnskabsminister Helge Sander (V) erstattede det nedlagte IT-sikkerhedsråd med Rådet for IT-sikkerhed, der som en af sine første handlinger vil udarbejde en vejledning om IT-sikkerhed i løbet af foråret. Det skal ske i samarbejde med IT- og Telestyrelsen.

Allan Fischer-Madsen og Janne Glæsen håber, at vejledningen danner grundlag for en "bred debat" om IT-sikkerhed, og at leverandører og internetudbydere vil tage del i debatten.

Desuden vil de forsøge at belyse virksomhedernes sikkerhedspolitik i det statistiske materiale, som Rådet for IT-sikkerhed løbende vil udsende.

Relevant link

Pressemeddelelsen fra Rådet for IT-Sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere