Dilling: Microsoft-forretningen var kronjuvelen

Skal man tro Ementor Danmarks direktør, så var det Traen der løb med kronjuvelen, da Ementor blev splittet op og solgt i tre bidder.

100 millioner kroner var en god pris for Ementor Danmarks tre forretningsområder, mener selskabets direktør Carsten Dilling, som har kørt salgsprocessen. Det var en bedre pris, end man havde forventet, da salgsprocessen startede.

»Vi kunne godt have lavet et samlet salg af Ementor Danmark, men så havde vi nok også fået en dårligere pris, end hvis vi solgte dem hver for sig. I vores branche klarer de firmaer, der har et fokuseret forretningsområde sig bedst. Derfor blev det en del af vores restruktureringsproces, at skære virksomheden ned til de tre forretningområder vi nu har solgt fra,« siger Carsten Dilling, afgående direktør i Ementor Danmark.

Forretningsområderne i Ementor Danmark, der nu er solgt fra, var de forretningsområder, der ved fusuionen mellem Topnordic og Ementor ikke skønnedes at være en del kernefokusområderne i den ny koncern. Carsten Dilling havde derfor fra starten en bundet opgave med at sælge Ementor Danmark fra.

»Allerede fra starten var vi klar over, at vi ville sælge enhederne hver for sig. I sig selv er det nemlig et problem at have SAP, Microsoft og Oracle under samme tag. Derfor har vi klart prioriteret udviklingsmulighederne, og at forretningsområderne kommer videre industrielt,« siger Dilling.

Han er derfor målrettet gået efter at finde nogle købere, der matchede kompetencerne i Ementor Danmark. Her peger han især på Traen og Ementors Microsoft-forretning, som et godt match.

»Microsoft-forretningen er kronjuvelen. Den går i perfekt kombination med Traens forretning, og gør det muligt på det kommunale område for Traen at stå som et godt modspil til KMD,« vurderer Carsten Dilling.

Han mener også, at SAP-forretningen får mulighed for at blomstre under IBMs vinger, ligesom han mener, at Oracle-forretningen får de bedste muligheder ved at komme ind under Consits paraply.

Selv fratræder Carsten Dilling til nytår. Han mener, at han har løst sin opgave godt.

»Det er helt klart tre gode forretninger, vi har solgt videre. Det er sket til en fornuftig pris, samtidig med at vores medarbejdere kommer ordentlig videre. I forhold til markedsgennemsnittet er det en god pris for Ementors aktionærer,« slår Dilling fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere