Mærsk Data satser på IT til havne

Mærsk Data går sammen med Eurogate, som er en af verdens største operatører af havneterminaler. Et nyt, fælles selskab skal sælge IT til transport- og logistikbranchen, og første store ordre er på plads.

Mæsk Data har i samarbejde med havneterminal-operatøren Eurogate etableret virksomheden GTS, der skal sælge IT til transport og logistikbranchen.

GTS får hovedkontor i USA og regionalt kontor i Tyskland, og den første store ordre med et europæisk havneanlæg er på plads.

Ifølge Mærsk Data er der tale om en ordre til to tyske havneterminaler, der skal have et IT-system til blandt andet styring af depoter og koordinering af truckene.

- Etableringen af GTS sker som led i vores strategi om ekspansion på det internationale marked. Vi har nu taget næste skridt og dannet partnerskab med en af de største terminaloperatører i verden, siger Steen H. Knudsen, administrerende direktør for Mærsk Data.

Eurogate er ifølge Mærsk Data den tredje største uafhængige terminaloperatør på verdensplan med terminaler i Tyskland, Italien og Portugal.

GTS, der er en forkortelse for Global Transport Solutions, skal primært sælge eksisterende produkter, som tilrettes hver enkelt kunde. Produkterne er udviklet af Mærsk Data i USA eller andre leverandører, der i forvejen har kendskab til havneterminaler.

I forvejen har Mærsk Data et joint-venture på det kinesiske marked for havneterminaler, hvor virksomheden E-MA leverer IT-systemer til virksomheder langs Yangtze-floden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere