Rosenmeier igen i plus

Overskud 890.000 kroner før skat bringer den aalborgensiske Rosenmeierkoncern tilbage på sporet efter millionunderskud præget af en bedragerisag i forrige regnskabsår.

På trods af overskuddet på næsten 900.000 kroner er direktør Jørn Rosenmeier ikke tilfreds med regnskabet for Rosenmeier Electronics.

Rosenmeier Electronics består af de to tidligere Rosenmeier-selskaber: Rosenmeier IT Distribution og Rosenmeier Periferi. I næste regnskabsår vil også Rosenmeier Consumer Electronics, som er Rosenmeier-koncernens brunevaredistribution, være en del af Rosenmeier Electronics.

Overskuddet i Rosenmeier Electronics for regnskabsåret 2004/05 er 899.000 kroner før skat og 498.000 kroner efter skat. Det er opnået på baggrund af en omsætning på 466 millioner kroner

Forrige regnskabsår gav et underskud på 5,2 millioner kroner før skat. Et resultat, der først og fremmest havde bund i en bedragerisag i det nu nedlagte Rosenmeier Periferi, hvor selskabets direktør gennem flere år havde begået underslæb.

»Det er ærgerligt at sagen også skulle trække spor ind i dette regnskabsår. På trods af store lagerafskrivninger i Viborg, så kostede sagen os stadig dyrt. Ikke i direkte tab, men fordi vi stadig skulle bruge så megen tid på at rydde op,« lyder det ærgerligt fra Jørn Rosenmeier.

På grund af underslæbet har Rosenmeier Electronics stadig en negativ egenkapital. Derfor har familien skudt 35 millioner kroner i selskabet, heraf 10 millioner kroner som ansvarlig kapital.

»Selskabet er derfor solidt funderet og ret velkapitaliseret. Når selskabet har en negativ egenkapital er det rent teknisk for at kunne udnytte underskuddet fra bedragerisagen rent skattemæssigt,« siger Jørn Rosenmeier.

Næste år forventer Jørn Rosenmeier en omsætning på lidt over i 600 millioner kroner og et bedre resultat end i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere