Amitech buldrer frem i Sverige

På fire måneder er det lykkedes den danske pc-producent Amitech at sælge pc'er for over ti millioner kroner i Sverige. Det sikrer, at både omsætning og overskud vokser pænt.

Det svenske marked har oversteget alle de forventninger, som pc-producenten Amitech havde, da selskabet søgte over på den anden side af Kattegat i slutningen af august.

Amitech havde regnet med, at det tog næsten et år at sælge pc'er for ti millioner kroner i Sverige. I praksis varede det fire måneder.

Amitech sælger endda kun gennem en enkelt kæde i Sverige, Thorn, der i Danmark står bag udlejningsselskabet DER.

Ifølge en pressemeddelelse fra Amitech er det lykkedes at erobre to procent af pc-slaget til private i Sverige alene gennem de 32 Thorn-butikker. Nu søger Amitech så flere forhandlere.

Samtidig skruer Amitech-stifter Lars H. Bjerg forventningerne til salget det første år op til 25 millioner kroner.

Stor vækst i omsætning

Hans optimisme underbygges af, at de private svenskere køber stadig flere pc'er. Det er lige i modsætning til herhjemme, hvor markedet stort set ikke vokser.

En glad Amitech-direktør, Lars H. Bjerg, har succes med at sælge pc'er i Sverige.
Det ses også af Amitechs omsætning på det danske pc-markedet, der kun steg tre procent i tredje kvartal - til godt 60 millioner kroner.

Hele Århus-virksomhedens omsætning tordnede derimod i vejret med 21 procent i de første ni måneder af 2002.

Det skyldes ikke kun det svenske marked, men også, at Amitech ud over pc'er producerer blandt andet musikafspillere.

Amitech, der har 68 medarbejdere, sidder ifølge analysebureauet IDC på fem procent af det danske pc-markedet og er med en markedsandel på 23 procent den største leverandør af pc'er til private danskere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere