Artikel top billede

Google Wave er realtime-email på crack

Google har sendt Wave til udviklerne, og de første indtryk begynder at dukke op på nettet.

Hvad er Wave? Det spørgsmål er endnu ikke helt besvaret. Måske fordi Wave ikke blot er begrænset til at være en ting, men altid er lige præcis det, man har brug for, at det skal være.

Wave er netop blevet sendt ud til udviklerne, og Ben Rometsch fra Solid State Group har blogget om sin oplevelse af Wave. Han ved præcis hvad Wave er, han kan bare ikke rigtigt sætte fingeren på det.

"Er det en IM app? Vil det erstatte e-mail? Hvad fanden er det? Forsøgte at beskrive det til min kone i går aftes, jeg endte med "Det er en blanding af Messenger, e-mail og Facebook". Jeg synes, det er nøjagtig, men det hjalp ikke rigtig hende. Når man først bruger det, falder tingene langsomt på plads, men indtil man har prøvet det, er det temmelig svært at forklare eller forstå. Man kan bruge det på forskellige måder, afhængigt af hvad man vil opnå. Det tjener som en IM, IRC og e-mail-server, men man kan også gøre ting, som man måske ikke nødvendigvis først tænkte på, som for eksempel at bruge det som en simpel Wiki med delt redigering og historie. En anden analogi - det er ligesom realtid email. På crack," skriver Ben Rometsch.

Google lancerer Wave til almindelige brugere 30. september med 100.000 invites. Men Ben Rometsch mener, at Wave har et stykke vej endnu inden det er klart. Javamotoren virker langsom og det crasher hyppigt. Men når det er sagt, så mener han, at Wave er et varsel om en meget nærliggende fremtid.

"Dette er sandsynligvis den mest avancerede 'application in a browser ', jeg har set. Det føles som om et lille styresystem lever i din browser. Når man bruger det giver Chrome og Chrome OS pludselig en hel masse mening. Hvis man lytter opmærksomt, kan man næsten høre Steve Ballmers raseriudbrud i baggrunden," skriver Ben Rometsch.

Han mener dog, at der er nogle ting som Google skal gøre rigtigt for, at Wave bliver en succes. Den vigtigste er, at:

"Google skal kunne besvare spørgsmålet 'hvad er Wave? i én sætning som selv min far kan forstå."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere