Web-programmørens ti mest hyppige fejl

Manglende validering af input fra web hører mellem de mest almindelige skavanker i web-programmørernes arbejde. Det viser en liste fra Open Web Application Security Project.

Organisationen Web Application Security Project har skrevet en liste over de ti mest almindelige fejl, som programmørerne bag alverdens websteder begår. Det skriver sikkerhedsorganisationen DK-CERT på sin hjemmeside.



Organisationen bag top ti-listen argumenterer for, at prgrammørerne skal være lige så omhyggelige med sikkerheden på et websted som med konfigurationen af virksomhedens firewall.



Ifølge DK-CERT har flere af fejlene på listen at gøre med mangelfuld validering af input. Det betyder, at angriberne kan liste sig ind bag de sårbare applikationer ved at skrive kommandoer i browserens adressefelt.



Andre fejl opstår, fordi systemadministratorerne ikke er tilstrækkeligt omhyggelige med at begrænse adgangen til de data, som de almindelige web-brugere ikke skal se.



Her følger Open Web Application Security Projects top ti over de mest almindelige fejl, som programmørerne begår, i DK-CERT's oversættelse og bearbejdning:
















































Top ti over sikkerhedsfejl i web-applikationer
Uvaliderede parametre Information fra web-forespørgsler valideres ikke, før web-applikationen anvender den.
Mangelfuld adgangskontrol Begrænsningerne for, hvad godkendte og anonyme brugere har lov til, håndhæves ikke.
Fejl i styring af konti og sessioner Brugernavne, adgangskoder og cookies kan misbruges.
Cross-site scripting-sårbarheder Web-applikationen kan bruges som middel til at transportere angrebskode over på brugerens pc via browseren.
Bufferoverløb Visse programmeringssprog tillader bufferoverløb og kan få program­komponenter til at gå ned eller give mulighed for at få afviklet kode.
Kommando-indsætningsfejl Web-applikationer kan videregive parametre, når de kommunikerer med andre applikationer eller operativsystemet. Hvis kommandoer kan indlejres i disse parametre, kan angribere få dem udført.
Fejlhåndteringsproblemer Fejl behandles ikke korrekt. Dermed kan angribere få viden om et systems opbygning.
Usikker brug af kryptering Krypteringssystemer kan være svære at bruge og installere korrekt.
Administration via fjernstyring Hvis administrator får adgang til serveren via fjernstyring, kan den misbruges af angribere, hvis den ikke er beskyttet ordentligt.
Fejlkonfiguration af web- og applikationsserver Mange servere leveres med en usikker standardkonfiguration.

Kilde: Open Web Application Security Project




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere