Ringetoner omsætter for milliarder

Et enkelt lyspunkt er der at finde midt i musikindustriens krise med faldende salg af cd'er: Ringetoner til mobiltelefoner omsætter efterhånden for milliarder, og selv de stolteste pladeselskaber tager dem nu alvorligt.

Den globale omsætning på ringetoner nærmer sig det magiske tal en milliard dollars, svarende til syv milliarder kroner.

Sådan lyder konklusionen på en analyse fra London-firmaet Informa Media Group, der refereres af nyhedsbureauet Reuters.

Hvad mange opfatter som irriterende støjkilder, ringetonerne, er altså blevet en velvoksen pengemaskine for musikindustrien.

Udbyderne af ringetoner betaler royalties til pladeselskaber og kunstnere, og de beløb sig sidste år til knap en halv milliard kroner.

Eneste gode nyhed

Og da royalties typisk udgør 10-15 procent af omsætningen, mener analysefirmaet at kunne regne sig frem til ringetonernes samlede markedsværdi, der også hævdes at være steget med 58 procent i forhold til 2001.

- Dette er tilsyneladende den eneste gode nyhed for musikindustrien i øjeblikket, siger analytiker Simon Dyson, Informa Media Group, til Reuters.

I to år i træk har pladebranchen oplevet kraftigt faldende omsætning på musik, angiveligt på grund af omfattende piratkopiering på nettet og kopiering af cd'er med cd-brændere.

Trods ringetonernes sølle lydkvalitet har forbrugerne - ikke mindst de unge - taget dem til sig og er villige til at betale penge for et godt ringesignal på mobiltelefonen.

Selv pladeselskaber, der tidligere har afvist enhver snak om at udgive musik som ringetoner, har bøjet sig for markedet og bruger energi på at sikre, at ringetonerne trods alt bliver så gode som muligt.

Analysefirmaet forventer øget vækst i salget af ringetoner, efterhånden som telefoner med flerstemmige (polyfoniske) ringetoner bliver udbredt på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere