Arrownet investerer millioner i ADSL-alternativ

Bredbåndsselskabet Arrownet har fået tilladelse til at sælge trådløst internet som alternativ til ADSL i Danmark. Selskabet investerer et tocifret millionbeløb i at udbygge infrastrukturen og lover lave priser.

Arrownet fik i sidste uge tilladelse fra IT- og Telestyrelsen til at udbyde trådløs bredbåndsadgang til internettet til danskerne.

Tilladelsen dækker brug af frekvenser i 10,5 Ghz-båndet og skal bruges til at supplere Arrownets nuværende produkter.

Selskabet, der blev etableret i 2001 med svenske Vattenfall i ryggen, er i dag helt på danske hænder og sælger bredbåndsløsninger til primært antenneforeninger.

Trådløst internet vil i første omgang blive tilbudt i nærheden af de antenneforeninger, som allerede er kunder hos Arrownet.

På den måde kan Arrownet bruge sit eksisterende netværk og blot udvide dækningen ved at opsætte sendere i
de master, selskabet allerede har adgang til.

Antenne monteres udenfor

Produktet er kraftigt beslægtet med den FWA-teknologi (Fixed Wireless Access), der kun har fået en meget begrænset udbredelse herhjemme.

Kunden skal montere en lille firkantet antenne på 20x20 centimeter uden for sit hus, og antennen skal have frit udsyn til Arrownets sender.

En mast har en rækkevidde på omkring 20 kilometer , og derfor forventer Arrownet, at en del af de forbrugere, der ikke kan få en ADSL-forbindelse hos eksempelvis TDC, vil være omfattet af Arrownets dækningsområde.

På længere sigt vil de større byer også helt sikkert være dækket af selskabets master.

- Vi kommer til at dække 85 procent af danskerne. Vi har sendetilladelse på toppen af SAS Radisson hotellet i København, og alene herfra dækker vi i en radius på 10 kilometer, siger administrerende direktør Henrik Lind, Arrownet.

Priser under ADSL-niveau

Siden august sidste år har flere end 100 kunder i Jelling og omegn været tilsluttet det trådløse internet som et pilotprojekt, og med tilladelsen fra myndighederne kan projektet nu gøres permanent.

Arrownet kan levere trådløst internet med hastigheder på op til 10 Mbit/s., men selskabet har valgt i første omgang at levere de samme services, som udbydes i Arrownets antenneforeninger, hvilket vil sige hastigheder på mellem 256 Kbit/s. og fire Mbit/s.

Prismæssigt skal Arrownets løsning blive billigere end en ADSL-løsning fra TDC, om end oprettelsen - på grund af prisen på sendeudstyret - bliver høj, formentlig omkring 2.000 kroner.

Henrik Lind vil ikke sige noget om prisniveauet i øvrigt.

Arrownet agter at investere et tocifret millionbeløb i den trådløse internetløsning og forventer at dække størstedelen af Danmark i 2005.

Selskabet forlod 2002 med et underskud i størrelsesordenen 7-9 millioner kroner, men ambitionen er at nå et meget lille overskud i 2003.

Arrownet leverer internet til mere end 40 antenneforeninger over hele landet og har over 12.000 betalende kunder på nettet, oplyser Henrik Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere