Dyre udviklere tjener kassen til Systematic

Systematic Software Engineering stormer frem med software til militæret og sundhedssektoren. Århus-selskabet satser på højtuddannet - og dyr - arbejdskraft, og den strategi giver pote på bundlinien.

Århusianske Systematic Software Engineering beviser, at den høje løn til veluddannede IT-folk ikke nødvendigvis trækker en virksomhed ned.

Tværtimod tjente Systematic 16,7 millioner kroner efter skat i det regnskabsår, der sluttede ved udgangen af september. Det varer til en stigning på godt 50 procent. I det hele taget er der fremgang over hele linien, selv om Systematic satser på højtuddannet og dyr arbejdskraft.

60 procent af medarbejderne har enten en ph.d.- eller kandidatuddannelse, langt hovedparten som ingeniører og dataloger.

Månedsløn: 38.000 kroner
Den slags koster - også for Systematic. Sidste år var gennemsnitslønnen for alle virksomhedens - uanset uddannelse - gennemsnitligt 244 medarbejdere knap 460.000 kroner, eller godt 38.000 kroner om måneden.

Til sammenligning viser avisen Computerworlds lønstatistik, at gennemsnitslønnen i IT-branchen sidste år var godt 33.000 kroner, i Jylland endda kun knap 32.000 kroner.

Gennemsnitsalderen for medarbejderne i Systematic er endda beskedne 33 år, og den aldersgruppe fik ifølge lønstatistikken 32.500 kroner ind på bankbogen sidste år.

Systematic har besluttet sig til at sætte uddannelse i højsædet. Sidste år sad medarbejderne i gennemsnit knap 15 dage på skolebænken, og det kostede virksomheden godt 19.000 kroner per ansat.

Halvdelen er ildsjæle

Ifølge Systematics regnskab, som sluttede med udgangen af september, kvitterede de ansatte med en dybfølt loyalitet over for virksomheden. 93 procent svarer, at Systematic og en god eller meget god arbejdsplads. Ifølge den interne undersøgelse kan over halvdelen karakteriseres som "ildsjæle" for virksomheden.

Systematic Software Engineering A/S Årsregnskab
Millioner kroner2001/022000/01
Omsætning186,4132,9
Driftsresultat23,815,9
Resultat før skat 24,716,4
Resultat17,311,2
Egenkapital
30/9-2002
33,123,2
Antal ansatte244180
Det har ejerne, der blandt andre tæller administrerende direktør Michael Holm, nydt godt af. De kan uden videre hæve syv millioner kroner i udbytte efter det gode resultat, for der er udsigt til, at virksomheden fortsætter med at vokse.

Det smitter af på antallet af medarbejdere, som ved udgangen af september var 288.

Sidste år steg omsætningen 40 procent til 186 millioner kroner, og Systematic retter en stadig større del af sin forretning mod forsvarsindustrien og sundhedssektoren. De har det til fælles, at softwaren skal være ekstremt pålidelig.

Omsætningen inden for forsvarssektoren udgør nu fire ud af hver ti tjente kroner i Systematic og vokser stadig. Det samme gør sundhedssektoren, sidste år med 55 procent. Så debatten om den manglende elektroniske patientjournal herhjemme smitter bestemt ikke af på Århus-virksomheden.

Systematic er også i færd med at gøre sig uafhængig af danske ordrer. Målet er, at 60 procent af omsætningen komme fra eksport.

Eneste område, hvor Systematic nævner en anelse tilbagegang, er projekter uden for forsvar og sundhedssektor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere