Telia: Dyremose vildleder bevidst

Telia Sonera skælder ud over TDC-topchef Henning Dyremoses udtalelser om, at den svenske stat beskytter Telia Sonera med alt for høje ADSL-priser til følge. Priserne er dog generelt ikke højere i Sverige end i Danmark, fastslår Telia Sonera.

Telia Sonera reagerer skarpt på TDC-koncernchef Henning Dyremoses udtalelser til svensk presse om, at den svenske stat hæmmer konkurrencen ved at beskytte Telia Sonera.

- Henning Dyremose kommer med halve sandheder, og det finder vi er meget usagligt, lyder det fra Susanne Jacobsson, chef for netværkssalg i Telia Sonera Sverige.

I anledning af Comdex-messen i Göteborg udtalte Henning Dyremose, at den svenske stat som hovedaktionær i Telia Sonera beskytter selskabets position på det svenske bredbåndsmarked.

Han tilføjede, at svenskerne betaler omkring 50 procent højere priser for ADSL-opkoblinger end danskerne.

Bevidst vildledning

Det er Telia Sonera dybt uenig i og reagerer via sit grossistselskab, Skanova, der udbyder adgang til det svenske telenet, som blandt andre moderselskabet Telia Sonera videresælger til sine kunder.

- Dyremose vildleder bevidst. Slutkundeprisen i Danmark er 720 svenske kroner for en 512 kbit/s.-forbindelse, som Telia i Sverige tager 375 svenske kroner for, siger Susanne Jacobsson.

Hun indrømmer, at TDC's slutbrugerpriser er lavest på eksempelvis en 1 megabit-forbindelse, men det er et produkt med utrolig ringe efterspørgsel.

Til gengæld finder hun det, som repræsentant for et grossistselskab, bemærkelsesværdigt, hvordan TDC opkræver penge fra sine konkurrenter, der ønsker at udbyde ADSL-produkter på TDC's kobbernet.

- Operatørerne i Danmark skal betale en engangsafgift per kunde til TDC, der er mere end seks gange så høj, som den Skanova opkræver i Sverige, siger Susanne Jacobsson.

TDC's danske konkurrenter skal til gengæld betale en månedsafgift per kunde, der i april sidste år var omkring halvt så stor som den, Skanova opkræver.

Dyrt at udbyde ADSL

- For at kunne sammenligne, har vi regnet på samtlige omkostninger i løbet af 36 måneder, og her kommer vi frem til, at grossistpriser i Danmark totalt set i april lå en krone lavere end den svenske udgift per måned, siger Susanne Jacobsson.

- Det er ingen løgn at påstå, at TDC gør det meget svært for små operatører at gå ind på det danske marked, siger Susanne Jacobsson.

I oktober lagde Telias danske selskab med øjeblikkelig virkning sin i øvrigt stort anlagte ADSL-satsning på is: Det var alligevel ikke muligt at tjene penge på den, lød begrundelsen.

Henning Dyremose sagde også på Comdex-messen, at 95 procent af danskerne har mulighed for at få en ADSL-forbindelse, mens tallene i Sverige og Norge kun er henholdsvis 75 og 56 procent.

Savner dokumentation

- Men det beror på, at det er væsentligt lettere at dække 95 procent af Danmark end 95 procent af Sverige eller Norge. Topografi og størrelse spiller skam en rolle, bemærker Susanne Jacobsson og peger på de mange små byer i øde egne, som det umuligt kan betale sig at udbyde bredbånd til.

Computerworld Online har henvendt sig til TDC for at se dokumentation for Henning Dyremoses udtalelser om, at ADSL i Sverige er cirka 50 procent dyrere end i Danmark.

TDC henviser til en international benchmark-analyse fra IT- og Telestyrelsen, der viser, at de hurtige ADSL-forbindelser er væsentligt dyrere i Sverige end i Danmark.

Men analysen giver også Telia Sonera ret i, at de mere efterspurgte 512 kbit/s.-forbindelser er billigere i Sverige end i Danmark.

Endelig henviser TDC til, at når det gælder produkter som ADSL henvendt til erhvervskunder, er Telia Soneras priser højere end TDC's erhvervspriser, hvis forbindelsen er hurtigere end 512 kbit/s.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere