Artikel top billede

Computere kan gøre børn dummere

Man risikerer at forværre børnenes resultater i matematik og læsning ved give alle børn fri adgang til bredbånd og computere, siger rapport.

Computere og digitalisering fremhæves ofte som universelle vidundermidler til alt mellem himmel og jord. Men når det kommer til undervisning af vores mindste borgere, så er computeren ikke svaret på alle spørgsmål.

Faktisk kan computeren være med til at øge de sociale skel i samfundet. Det mener to amerikanske forskere at have analyseret sig frem til.

Jacob Vigdor og Helen Ladd fra Duke University har kigget nærmere på data fra 150.000 børn i perioden 2000-2005. Børnenes karakterer er blevet holdt op i mod det tidspunkt, hvor deres forældre har fået en computer i hjemmet, og hvilke bredbåndsforbindelser, der har været tilgængelige i området. Med de oplysninger på notesblokken er forskerne kommet frem til nogle overraskende observationer.

For eksempel at de områder, der hurtigst har fået bredbånd og hjemmecomputere, også er de områder hvor karaktererne i engelsk og matematik er faldet mest.

”Og vores resultater antyder også, at man risikerer at forværre børnenes resultater i matematik og læsning ved give alle børn fri adgang til bredbånd og computere - snarere end at forbedre resultaterne,” står der i rapporten.

Den konklusion bygger blandt andet på, at børn i de mindre bemidlede familier ofte vil bruge computeren til spil eller andet tidsfordriv, fordi deres forældre ikke er i stand til at hjælpe dem med at bruge redskaberne konstruktivt i undervisningen. Derfor mener forskerne, at computeradgangen reelt kan gøre de i forvejen udsatte børn dummere.
Den amerikanske undersøgelse skulle netop klarlægge, om man kunne udligne indlærings-forskellene i rige og fattige familier ved at dele gratis computere ud.

I Danmark har regeringen på det seneste forsøgt at sætte ord på fremtidens krav til rammerne i folkeskolerne. I anbefalingerne fra Skolens Rejsehold lyder det stålfast: ”Alle elever skal råde over en bærbar computer.”

Vi ville gerne høre det danske rejseholds mening om de amerikanske konklusioner, men rejseholdet har i dag ikke svaret tilbage på ComONs henvendelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere